Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2024 v 10:20
Čas čtení 0:51
Anna-Marie Hanzlíková

Lékař obviněný ze smrti Matthewa Perryho se objevil u soudu. Co víme o smrti hvězdy Přátel?

Lékař obviněný ze smrti Matthewa Perryho se objevil u soudu. Co víme o smrti hvězdy Přátel?
Zdroj: Getty Images/Frederick M. Brown
OSOBNOSTI DROGY MATTHEW PERRY
Uložit Uložené

Čtyřiapadesátiletý Mark Chavez ze San Diega došel k soudu, přestože už dříve přistoupil na dohodu o vině a trestu. Co přesně se tedy stalo?

U soudu se doktor Mark Chavez objevil vůbec poprvé. Lékař ze San Diega je jedním ze dvou lékařů, kteří čelí obvinění spojeném s úmrtí známého herce. Informace z líčení přinesl například britský deník The Guardian.

Zmíněný Mark Chavez se už dříve přiznal, že distribuoval chirurgické anestetikum ketamin. Právě tím se Perry předávkoval. Kromě něj se doznali také další dva lidé.

Doporučeno
Nové detaily o smrti Matthewa Perryho. Před smrtí si měl dát několik dávek ketaminu Nové detaily o smrti Matthewa Perryho. Před smrtí si měl dát několik dávek ketaminu 17. srpna 2024 v 12:06
Doporučeno
„Nevím, jestli mi to je líto.“ Česká influencerka šokovala reakcí na smrt herce Matthewa Perryho „Nevím, jestli mi to je líto.“ Česká influencerka šokovala reakcí na smrt herce Matthewa Perryho 30. října 2023 v 11:49
Doporučeno
KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho 29. října 2023 v 8:30

Co se tedy přesně stalo? Chavez souhlasil, že prokuratuře pomůže při stíhání, a tak víme další detaily. On a další lékař ketamin Perrymu prodali. Jeho asistent mu pomohl ho získat a také aplikovat.

Tato trojice se již ke všemu přiznala. Stále se ale usiluje o dopadení hlavních viníků: doktoru Salvadoru Plasenciovi, který přímo Perrymu prodal ketamin poslední měsíc jeho života, a Jasveen Sanghae, což je dealerka, která mu měla prodat osudnou smrtelnou dávku. Ti zatím vinu nepřiznali a čekají na soud.

Během pátečního slyšení Chavez projevil lítost a souhlasil, že se vzdá své lékařské licence. Soudce mu totiž nabídl, že může zůstat na svobodě na kauci, když odevzdá pas a onu licenci. Chavez ve své dohodě o přiznání viny přiznal, že ketamin získal na své bývalé klinice a od velkodistributora, kde předložil falešný recept, jak informuje zmíněný deník. Po přiznání viny může při vynesení rozsudku dostat až 10 let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse