Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 14. října 2024 v 10:12
Čas čtení 0:54
Jela Vážanová

Elonovi noví humanoidní roboti děsí lidi. Jeden z nich prohlásil, že se chce stát člověkem

Elonovi noví humanoidní roboti děsí lidi. Jeden z nich prohlásil, že se chce stát člověkem
Zdroj: Unsplash / Possessed Photography
TECH ELON MUSK TESLA
Uložit Uložené

Minulý týden Elon Musk na konferenci společnosti Tesla představil takzvaný Optimus, který připomíná futuristický film.

Konference We, Robot, jejíž název odkazuje na sci-fi film Já, robot Willa Smithe, se konala ve studiích Warner Bros. v Kalifornii. Ačkoli název zní na první pohled decentně, mnohé tento odkaz na apokalyptické povstání robotů příliš nepotěšil. Internet totiž zaplavila videa těchto humanoidních robotů, kteří jsou podle některých až příliš technologicky vyspělí.

Doporučeno
Kanye měl znásilnit bývalou asistentku na party pořádané Diddym. Ta ho teď žaluje Kanye měl znásilnit bývalou asistentku na party pořádané Diddym. Ta ho teď žaluje 13. října 2024 v 17:02

Optimus je robot, který je navržen tak, aby co nejvěrněji napodoboval člověka. V budoucnu by měl sloužit jako domácí asistent, který vám bude prát prádlo, hlídat děti nebo vařit. Prostě cokoli, co dokáže člověk. Musk odhaduje, že bude stát 20 až 30 tisíc dolarů.

@elonmuskxspacex Optimus got moves #teslaoptimus #tesla #roboter ♬ Originalton - 🅴🅻🅾🅽🅼🆄🆂🅺

Co však nikdo nečekal, že Optimus umí také pohotově a možná až příliš chytře komunikovat. Příkladem budiž různá videa, která nyní kolují na sociálních sítích. Asi nejvýraznější je to, v němž se muž zeptal, co je na životě robota nejtěžší. Optimus mu odpověděl: „Snažím se naučit být člověkem jako vy. Každý den víc a víc. Doufám, že nám pomůžete.“ Na sociálních sítích to mnohé právem zaskočilo. „Takhle doslova začínal film (Já, robot),“ psali v komentářích.

Doporučeno
Tolkien psal pokračování Pána prstenů. O čem bylo, proč nikdy nevyšlo a jaká tajemství odhalily jeho dopisy a nepublikované knihy? Tolkien psal pokračování Pána prstenů. O čem bylo, proč nikdy nevyšlo a jaká tajemství odhalily jeho dopisy a nepublikované knihy? 14. října 2024 v 8:30

Mezitím se však objevila řada názorů, že roboti, které Musk na prezentaci představil, ve skutečnosti nejsou tak chytří, jak na první pohled vypadají. Další kritika pak směřovala na to, že jejich konstrukce a schopnost pohybu z nich dělá mnohem větší nebezpečí, než kolik ve skutečnosti přináší užitku.

Domů
Sdílet
Diskuse