Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 15. října 2024 v 15:00
Čas čtení 4:49
Ondřej Mrázek

Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré

Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré
Zdroj: Warner Bros./Universal Pictures/Open Road Films
FILMY A SERIÁLY FILM HORORY
Uložit Uložené

Spooky season si zaslouží pořádně spooky žebříček filmů. Následující topka hororů ale zaujme i ty, kteří se jinak žánru vyhýbají jako upíři dřevěným kůlům.

Halloween už pomalu klepe na dveře a s ním se pojí i čím dál větší obliba sledování hororových filmů. Jenže co dělat, když tvá drahá polovička touží po nějakém děsivém krváku či šílené duchařině, zatímco ty na horory nejsi? Jednoduché! Navrhni jeden z následujících filmů. Ačkoliv se totiž technicky klasifikují jako horory, ve skutečnosti se jedná o tak trochu jiné příspěvky do žánru, se kterým lze provádět různé experimenty a královsky se při tom bavit. Tak pojďme na to.

Doporučeno
5 důvodů, proč druhý Joker skončil katastrofou. Původně mělo jít o muzikál na Broadwayi 5 důvodů, proč druhý Joker skončil katastrofou. Původně mělo jít o muzikál na Broadwayi 8. října 2024 v 17:00
Doporučeno
Netflix dobyl nový romantický seriál. Okamžitě dostal druhou sérii Netflix dobyl nový romantický seriál. Okamžitě dostal druhou sérii 14. října 2024 v 8:03
Doporučeno
Tolkien psal pokračování Pána prstenů. O čem bylo, proč nikdy nevyšlo a jaká tajemství odhalily jeho dopisy a nepublikované knihy? Tolkien psal pokračování Pána prstenů. O čem bylo, proč nikdy nevyšlo a jaká tajemství odhalily jeho dopisy a nepublikované knihy? 14. října 2024 v 8:30

Co děláme v temnotách (2014)

Kultovní hororová komedie Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok) a Jemaineho Clementa (Flight of the Conchords) vypráví o partě pradávných upírů, kteří žijí volně mezi lidmi na Novém Zélandu a plánují ovládnout svět. Jejich největšími nepřáteli jsou pak kromě denního světla a konkurenčního spolku vlkodlaků běžné lidské problémy, což často vede k bizarním a velmi vtipným situacím.

Snímek proslavil dvojici tvůrců, především dal ale za vznik neméně zábavnému seriálovému remaku, jenž se letos dočká své šesté a závěrečné série. Pakliže jsi tedy dosud ani jednu z verzí neznal*a, vřele doporučujeme!

Režie: Taika Waititi, Jemaine Clement
Hrají: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonny Brugh, Rhys Darby, Cohen Holloway
Délka: 86 minut

Chata v horách (2012)

Chata v horách začíná jako většina obvyklých hororů o partě teenagerů, která se vydá do přírody na odlehlou chatu, kde hodlá strávit víkend pořádnou kalbou. A postupně jsou každý z nich postupně nějakým kreativním způsobem zbaveni života. Má to ale háček. Vlastně to má celou hromadu háčků, jejichž postupné rozkrývání je na tomhle chytře napsaném mixu žánrů asi to nejzábavnější.

Snímek táhnou charismatičtí herci, skvělé dialogy i vynikající režie. Jakmile se pak rozjede ta skutečná premisa (kterou ti nechceme vyspoilerovat), nabere Chata neuvěřitelný spád a je dost možné, že čeho ses ze začátku bál*a, tě na konci bude buď rozesmívat, nebo u toho budeš kroutit hlavou a opakovat zkratku WTF. Tak či tak tě čeká zážitek, na který jen tak nezapomeneš.

Režie: Drew Goddard
Hrají: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams
Délka: 95 minut

Zombieland (2009)

Ikonická parta v čele s Emmou Stone, Woodym Harrelsonem, Jessem Eisenbergem a Abigail Breslin se musí prosekat apokalyptickým světem, který ovládly zombies. Ale místo deprese, smutku a smrti je to plné černého humoru, světýlka naděje a... smrti. Jo, ten nejzábavnější aspekt zombie filmů, tedy zabíjení nemrtvých, tady zůstal zachován. A dokonce se mu věnovala extra péče, takže je to jedna z nejlepších věcí na celém snímku.

Zombieland se od své premiéry už taktéž stal malým kultem, v roce 2019 se dokonce dočkal stále celkem povedeného pokračování, které ovšem laťku prvního skvělého filmu nepřekonalo. Pokud hledáš film, u něhož se budeš bavit, ale překvapivě tě zahřeje i u srdíčka, tak už dál nehledej.

Režie: Ruben Fleischer
Hrají: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin
Délka: 88 minut
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse