Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 22. října 2024 v 14:30
Čas čtení 0:38
Veronika Ábelová

Hedvábí, denim a prvotřídní bavlna. Michael Kováčik představil novou nadčasovou kolekci

Hedvábí, denim a prvotřídní bavlna. Michael Kováčik představil novou nadčasovou kolekci
Zdroj: FILIP KARTOUS/se svolením
MÓDA MÓDA REFRESHER REFRESHER ART
Uložit Uložené

Kolekce TIMELESS FUNCTIONAL CONSTRUCTION slovenského návrháře Michaela Kováčika pozdvihuje každodenní oblékání a naslouchá potřebám společnosti. Na přehlídce, která proběhla 17. října v Praze, se tak objevily modely pro každodenní nošení.

Přehlídka se uskutečnila v prostorách holešovické kavárny Kolektor. Tam Michael Kováčik předvedl svou kolekci pro jaro a léto 2025 ve spojení se stylistkou Márií Kohútik. Kolekce TIMELESS FUNCTIONAL CONSTRUCTION nabízí soubor technicky a střihově propracovaných modelů vhodných pro každodenní nošení. Kováčikův autorský koncept sází na unisexové pojetí a kvalitní materiály.

michael kováčik
Zdroj: FILIP KARTOUS

Nová kolekce nabízí modely z denimu, hedvábí i prvotřídní bavlny. Stylům dominují kostýmky, kabáty a sukně. Samotné modely potom doplnily ikonické Kováčikovy kožené tašky a tenisky Converse, které stylingu dodávají méně formální vzhled. Celá kolekce je ušita v Česku a na Slovensku.

michael kováčikmichael kováčikmichael kováčikmichael kováčik
Zobrazit galerii
(10)

Aktuální kolekci talentovaného návrháře prostupuje několik tendencí: aktuální trendy se potkávají s „věčnými“ a klasickými styly, které můžeš pozorovat na využití tartanových tkanin, univerzálních tónů, korzetů, košil nebo oversize sak, která padnou každému bez ohledu na pohlaví.

Kováčikovo pojetí potěší příznivce slow fashion i corpcore estetiky. 

Na přehlídce se objevily známé tváře jako Andrea Bezděková, Anna Šulcová nebo Natálie Kotková. Modely nové kolekce představily talenty z modelingové agentury PURE MODEL MANAGEMENT. 

Domů
Sdílet
Diskuse