8. místo – mazanec
Osmou příčku zaujímá mazanec, tedy „tradiční sladký velikonoční chléb připravovaný z brioškového těsta, které je obohaceno rozinkami, citronovou kůrou a rumem“. Dostal 3,8 bodu. Charakteristika je podle webu následující: Tvaruje se do velkých kulatých bochníků, před pečením se posype plátky mandlí a nahoře se obvykle vyřízne symbol kříže.
„Tento hutný a sytý chléb, jehož historie sahá až do 15. století, se tradičně připravuje na Bílou sobotu a podává se jako sytý dezert nebo sladká svačina.“
7. místo – žemlovka
Další jídlo, na které spousta lidí nedá dopustit. U turistů ale moc nezabodovalo, konkrétně získalo 3,8 bodu a umístilo se tak na sedmém místě nejhorších českých dezertů. Připravuje se z jablek a bílého pečiva, které se namáčí do vajec a oslazeného mléka, ale jak web uvádí, místo jablek se mohou použít třeba i hrušky nebo jiné ovoce a přidat se může tvaroh nebo rozinky.