Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2015 9:02
Čas čtení 0:00
refresher team

Festival Arcolor dává šanci talentovaným návrhářům, aby představili své výtvory v ulicích Prahy

REFRESHER
Uložit Uložené

Molo v ulicích se nevidí jen tak, a co teprve tříkilometrové? I to nabídne pražský Festival mladé módy Arcolor, kde dostanou šanci mladí, talentovaní návrháři.

I letos se milovníci hadříků, šperků, umění a designu mohou těšit na lavinu módních událostí, mezi které patří i Festival mladé módy Arcolor. Jak název napovídá, festival se zaměřuje především na mladé talenty, kterým zde dává prostor v podobě soutěže o titul ArFashion Designer, a navíc i samotný festival vznikl právě z počinu mladých a talentovaných lidí. V roce 2009 se konal první ročník tohoto festivalu, který původně vznikl jako projekt k absolventské práci tehdejší studentky a dnešní ředitelky festivalu Báry Severin. Šlo o jeden vůbec z prvních módních projektů v Čechách, který si navíc dodnes drží jedno velké unikum, a to nejdelší módní molo světa měřící přes 3 km, které vede přímo pražskými ulicemi, kdy modelky chodí v průvodu mezi nic netušícím a ohromeným davem. Touto demonstrací se samotné organizátorky festivalu snaží dostat módu do ulic, více ji přiblížit obyčejným lidem a ukázat jim, že móda je pro každého.

Festival Arcolor dává šanci talentovaným návrhářům, aby představili své výtvory v ulicích Prahy

Nadaní a začínající návrháři se na festivalu mohou realizovat v soutěži ArFashion Designer. Kolekce přihlášených návrhářů hodnotí odborná porota seskládaná z nejrůznějších osobností české módy. Tvůrci tak získají odborný pohled na svou tvorbu a vybraní jedinci mají jedinečnou šanci uskutečnit si v rámci festivalu svou vlastní přehlídku. Vítěz soutěže pak získá hodnotné ceny, celoroční podporu ze strany Arcoloru a možnost ukázat svou tvorbu širokému davu, neboť právě on je návrhářem oné očekávané kolekce, která se ukáže přímo v pražských ulicích.

Festival se uskuteční 9. 9. - 10. 9. 2015 v pražském klubu Theatro v Křižíkově ulici. Pyšní svou jedinečnou módní přehlídkou v srdci Prahy, a tak se i samotný spot odehrál v ulicích Prahy.

Festival Arcolor dává šanci talentovaným návrhářům, aby představili své výtvory v ulicích Prahy

Celé natáčení probíhalo v příjemné a uvolněné atmosféře, ve které ovšem profesionalita nebyla vynechána. Míša působila v šatech Terezy Havránkové a botách adidas naprosto suverénně a při pohledu na ni, by člověk hádal, že právě tento outfit patří k hereččiným oblíbeným a chodí v něm běžně už léta. To, že tomu tak není, šlo odhalit pouze z výrazů přihlížejícího davu, který soudě dle jejich výrazů podobné módní kreace nevídá často. Míša však dokázala, že i česká autorská móda je pohodlná, kombinovatelná s trendy a do města se hodí. Jen se nesmíte bát. Musíte si pozornosti davu užívat a bojovat za to, být sama sebou a být jedinečná.

Festival Arcolor dává šanci talentovaným návrhářům, aby představili své výtvory v ulicích Prahy

Co dalšího připravila Tereza Havránková pro svou přehlídku v pražských ulicích v rámci Festivalu mladé módy Arcolor uvidíte již brzy, 9. 9. 2015. V rámci přehlídky také mimo jiné zjistíte, že tenisky jsou více než trendy a ve městě navíc více než praktické. Nechte se překvapit a nechybějte na fashion marathonu – jedinečné přehlídce s živými pražskými kulisami, který se uskuteční ve dnech Festivalu mladé módy Arcolor 2015.

Zpět
Sdílet
Diskuse