Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2015 15:04
Čas čtení 0:00
refresher team

Na módní molo v Superstarech? Realitou už za několik dní na pražském módním festivalu Arcolor

REFRESHER
Uložit Uložené

Modelky, které se 9. září vydají do pražských ulic na 3 km dlouhé molo, budou obuty netradičně do ikonických Superstar od adidas Originals.

Vítězka soutěže ArFashion Designer 2015 zvítězila se svou kolekcí K.R.O.J. díky své dokonalé práci, originálnímu zpracování, pečlivému řemeslu a čerpání inspirace z národního dědictví. Ani letošní kolekce Terezy Havránkové neopomíjí tyto kvality.

Na módní molo v Superstarech? Realitou už za několik dní na pražském módním festivalu Arcolor

V loňském roce návrhářka vycházela z inspirace českým folklórem a tradičními národními kroji. Letos vychází síla její kolekce ze samotné přírody, krajiny rodného kraje. Kolekce Můj kraj, čerpá z Českého středohoří. Reliéfy, kopce, louky, lesy, přírodní, uklidňující barvy a čistý svěží vzduch z čerstvě došité kolekce doslova sálá. Městské i klasické přírodní prvky jsou v kolekci harmonicky propojeny v pohodlné, neotřelé modely, které snadno nakombinujete s nejnovějšími trendy i nestárnoucí klasikou, jako jsou ikonické a tradiční Superstar od značky adidas Originals. Vznikne tak dokonalý model, umožňující ladný pohyb v kopcovitém terénu, po městských chodnících i kočičích hlavách a zároveň nevšední kreace poutající pozornost. Své o tom ví moderátorky a herečky Míša Maurerová a Lenka Vacvalová, které měly tu možnost si tyto krásné modely spolu se Superstary obléci a užít si pozornosti davu.

Na módní molo v Superstarech? Realitou už za několik dní na pražském módním festivalu Arcolor

O tom, že Tereza Havránková umí nejen výborně tvořit, ale také zcela jedinečně svou tvorbu prezentovat, vás přesvědčí následující řádky: „I když se převážně v dívčí části nejedná přímo o šaty využitelné na túry do kopců, lze jejich inspirační zdroj teniskami podtrhnout a ozvláštnit je. V určitých částech modelů je velmi čitelná křivka kruhových výsečí nacházející se v přední části obuvy, která je posléze olemována známým designem proužků. Na dvou dámských modelech je také nekonečný design pruhů, které ač jsou vypáleny na oděvech rozkouskovaně, připomínají stejně jako u bot cirkulaci a dráhu v krajině, na stezce, či pěšině. Proužek se pak stává důležitým kontrastním bodem, který cíleně probouzí touhu po zdolání dálek, které jsou v našem životě takřka nekonečné.

Na módní molo v Superstarech? Realitou už za několik dní na pražském módním festivalu Arcolor

Nechte se okouzlit a hlavně obléknout někým, kdo ví, co dělá a pro práci módního návrháře se narodil. Podpořte Terku a její kolekci a vydejte se spolu s ní na fashion maraton do pražských ulic 9. 9. 2015 v rámci Festivalu mladé módy Arcolor. 3 km dlouhé módní molo bude poprvé zdoláváno jinak než na jehlách. Obuj i ikonické Superstar tenisky od adidas Originals a staň se součástí jedinečné módní show pod širým nebem. Jak sama návrhářka píše: „Proužek se pak stává důležitým kontrastním bodem, který cíleně probouzí touhu po zdolání dálek.“

Domů
Sdílet
Diskuse