Pondělí 23. 4. 2018 svátek má Vojtěch, Vojtěška

hledej na refresheru

Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

Na Forbidden Taste se dostanou jen vybraní.

7. červen 2016, 14:34
7. červen 2016, 14:34

Na Forbidden Taste se dostanou jen vybraní.

Forbidden Taste posouvá levely československé gastronomie na světový level. Jejich koncept „underground fine dining“ není o naškrobené atmosféře, ale o netradičních způsobech servírování, nepoznaných chutích, bláznivých lokalitách a neustálém překvapování hostů. Dostat se na Forbidden Taste není úplně jednoduché. O spuštění rezervací se dozvíte jen z jejich newsletteru a při rezervaci musíte například napsat, jaké by bylo vaše poslední jídlo, kdyby byl za hodinu konec světa. A pokud se dostanete mezi třicet pozvaných hostů, tak až v den večeře vám přijde v pravé poledne sms s indicií, kam se máte dostavit.
 
Předem ale vůbec netušíte přesnou lokalitu, ani co budete jíst. Víte jen jméno šéfkuchaře a to, že vás čeká sedmichodové menu se spárovanými nápoji na místě, kde není běžné večeřet. Přesně na tomto principu vznikl před třemi lety v Praze projekt Forbidden Taste. Pop-up večeře se odehrály na pódiu divadla, uprostřed skateparku, v bývalé trafostanici, v galeriích, industriálních budovách či starých lázních.

 

Forbidden Taste je i o interaktivitě. Šéfkuchaři jsou často mezi hosty a omáčku zalévají například i konví

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze
Před pár dny proběhla další z jejich zážitkových večeří - tentokrát v nedávno otevřeném Forbidden spotu. Ten je kromě značky Life is Porno i „ateliérem“ šéfkuchařů Forbidden Taste. „Nebudeme se vázat pouze na jednu lokalitu, ale náš vlastní prostor nám dává mnohem větší svobodu, co se týče kreativity. Můžeme se soustředit na průběh namísto technických problémů, které jsou na netradičních prostorách běžné,“ říká Ivona Hrnčiarová, která stojí za projektem. „Hosté tedy mohou tušit, kde večera proběhne. Ale nemají ani tušení, co všechno se stane během ní.“
 
Projekt spustili se svým manželem Tinem Hrnčiarme (který je mimo jiné i spolumajitel Life is Porno), když se přestěhovali do Prahy. „Řekli jsme si, že restaurace jsou nuda a namočili jsme do toho pár našich kamarádů, kteří dělali v gastronomii,“ dodává Ivona. Jeden z nich - Petr Heneš - se stal hlavním šéfkuchařem. Právě Heneš spolu s dalším dvorním šéfkuchařem Forbidden Taste Ondřejem Hutníkem připravili menu na jejich poslední event. Šlo převážně o fúzi asijské a české kuchyně, takže například květáková polévka byla servírovaná s miso pastou, houbami a zmrzlinou z foie gras zmraženouí tekutým dusíkem. Ke každému chodu byly spárovány koktejly od jednoho z nejlepších slovenských barmanů, Roberta Šajtlavy.

 

Jeden z koktejlů byl servírován například i ve skořápce z vajíčka

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Kačenka v předkrmu? K ní samozřejmě kachna i v koktejlu

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Klasické párování jídla s vínem vyměnili Forbidden Taste za párování s koktejly. Z dílny slovenského barmana Roberta Šajtlavy (Sky Bar, Hubertus Circle)

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Během večeře dostávají hosté různé indicie, aby se dozvěděli, jaký bude další chod

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Čtyři stoly prezentovaly čtyři elementy, které jsou přítomny ve Forbidden Spotu - karton, přírodní materiály, all-back a dřevo

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Hosté musí při rezervaci zodpovědět několik otázek, které rozhodnou, zda budou pozváni nebo ne. Pravidlem je, že Forbidden Tasters jsou zajímaví lidé z různých sfér

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze

 

Welcome drink čekal v obálce a hosté si ho stříkali přímo do úst

Restaurace, která není restaurací a vybírá si své hosty? Kreativní večeře Forbidden Taste v Praze


Sklenice a talíře jsou pro Forbidden Taste víceméně cizí slova. Welcome drink například dostali hosté v obálce a stříkali si ho přímo do úst, další koktejly byly servírovány ve skořápce z vejce či v pomerančové kůře. Jídlo se podávalo na lupách, ze zubních kartáčků, v rozpůlené láhvi Jägermeister, či dokonce přímo na ruku. Dezert byl totiž servírovaný v provizorním tattoo studiu, kde dotetovaní šéfkuchaři postupně ukládaly jednotlivé složky hostům na rukavici.
 
Jediná cesta na tento gastronomický zážitek vede přes newsletter Forbidden Taste. Tam se můžete přihlásit na tomto linku. Mezitím se podívejte na další Forbidden Taste aktivity na jejich Instagramu, případně se zastavte v jejich Forbidden spotech v Praze a pravděpodobně budete mít štěstí na nějaké netradičně servírované jídlo i během běžného dne.

 

Pop Food Art - spojení jídla a umění v prázdné office budově


Překvapení v ulicích Prahy

Vyjádři svůj názor na článek
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad Méně takových článků
Super! Více takových článků
Řekni nám, proč se ti článek nelíbí:
Děkujeme za tvůj názor!
Pomáhá nám i autorům při zkvalitňování obsahu na stránce.
Líbil se ti článek? Sdílej ho přátelům
NAHORU
Diskuse9 komentářů
nebo odeslat jako anonym
9 komentářů
Seřadit komentáře podle oblíbenosti času přidání
avatar
Krapen7. červen 2016, 17:03

Odtiaľto by som fotku na IG plne pochopil narozdiel od Starbucks v BA

8 Odpovědět · Nahlásit
avatar
slovak7. červen 2016, 15:08

Vsetko znie uplne super, ale aspon orientačne by ma zaujimalo kolko by som si mal prichystat do vrecúška na osobu....nevie mi niekto poradiť, cca od do aspon,...vdaka :) aby som na nadarmo nehlasil

5 Odpovědět · Nahlásit
avatar
gee7. červen 2016, 17:06

tak tebe rezervaciu asi neposlu

10 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Tvůj dick8. červen 2016, 0:10

pokud se musíš ptát na cenu, tak na to nemáš...

3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Kladivo7. červen 2016, 19:49

...skurvení hipsteri

4 Odpovědět · Nahlásit
avatar
LieberTodAlsHipster7. červen 2016, 22:02

Na týchto eventoch hipsterov vešajú za gule kámo

-2 Odpovědět · Nahlásit
avatar
ked si niekto...8. červen 2016, 9:54

... potrebuje honit ego na niecom takom, prosim, ale podla ma to s gastronomiou nema vobec nic spolocne. kde je laska k jednu, k ingredienciam, k priprave jedla a k jeho pozivaniu? chapem, ze ti ludia si myslia, ze prave to robia, ale je to niekde uplne inde, nez by malo byt. radsej si navarim doma a s kamaratmi si sadnem na terasu a pokecam, nez by som isiel sem, bude mi chutit tisic krat viac, lebo som jedlo pripravoval s laskou a tuzbou aby hostom chutilo, ale tu si fakt na tom honia ega.. a aby mi niekto podaval drink v spreji ja fatk moc..

3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Aneta7. červen 2016, 17:50

jen škoda že ani jeden link na newsletter nefunguje a píše že stránky nejsou dostupné :-( a přitom tak ráda bych se zkusila zapojit do "soutěže" o účast na FT

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Safe7. červen 2016, 18:53

Chybny link je v clanku, toto je spravny: http://tiny.cc/FTnewsletter

1 Odpovědět · Nahlásit
ZOBRAZIT DALŠÍ KOMENTÁŘE
Nejčtenější