Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2016 16:15
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Tvůrce Daredevila se postará i o týmovku The Defenders, o čem bude?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak si vedou podle výkonného producenta showrunneři marvelovské týmovky ?

Jméno Drew Goddard vám nejspíše minimálně něco říká. Tento talentovaný muž psal scénář například k některým epizodám seriálu Ztraceni nebo k filmu Marťan. V poslední době o něm bylo slyšet zejména díky jeho spolupráci na zdařilém seriálu Daredevil od Netflixu. Právě tento talentovaný filmař poskytl krátký rozhovor magazínu Collider, v němž hovořil o tom, proč sequel jeho debutového režisérského počinu The Cabin in the Woods nejspíše nevznikne a jak moc se těší na reakce fanoušků na nadcházející marvelovský seriál The Defenders od Netflixu, u jehož tvorby působil jako výkonný producent. Důležité části rozhovoru s Drewem Goddardem jsme pro vás přeložili, celou verzi v angličtině najdete tady.

Už jsou věci v pohybu, co se týče realizace sequelu The Cabin in the Woods?

To je jedna z věcí, s níž je problém, že já a Joss [Whedon] si sequel nedokážeme představit. Problém s Cabin in the Woods je, že k němu pokračování prostě nepasuje. Myslím, že ani já, ani Joss do toho nechceme jít, dokud nebudeme mít stejně tak inspirace jako u prvního dílo. Ale nikdy neříkám nikdy, protože nikdy nevíte, co se týče inspirace. Můžeme se zítra probudit a říct: „To je ono!“ Ale co je na Cabin ošidné, je fakt, že nechceme udělat něco, co by film poškodilo. Trochu jsem se tím filmem zahnali do rohu. Mám ten film moc rád a moc mě bavil proces jeho tvorby. Nic by mě neudělalo šťastnějším, než kdybych mohl zavolat a říct: „Hele, dáváme starou bandu zpátky dohromady.“ To by mě udělalo šťastným. Ale prostě na to ještě nedošlo. 

Co byste řekl čtenářům, kteří už úzkostlivě čekají na seriál The Defenders od Netflixu, u nějž figurujete jako výkonný producent, abyste je uklidnil, že Doug Petrie a Marco Ramirez jsou ti správní showrunneři?

Oni jsou tolik talentovaní. Znám Douga od natáčení Buffy. Doug a já jsme pracovali společně 20 let a s Marcem jsem spolupracoval na Daredevilovi. Upřímně je to z velké části pořád to samé. Pokud se vám líbil Daredevil, tak jsou to ti kluci, co na něm pracovali a vložili do toho tolik kreativity. Je to prostě opravdu zábavné. Je vážně zábava vidět tyhle čtyři seriály spojené dohromady. Těším se, až to lidi uvidí. Hodně se bavíme, když na projektu pracujeme. Doufám, že si to diváci budou užívat stejně tak jako my. Byla to vážně zábava. Netflix byl skvělým partnerem a Marvel jasně ví, co dělá. Udělit svobodu a podporovat čtyři různé seriály není něco, co by televizní stanice běžně dělaly. Mají rádi, když se vše veze na stejné vlně. Ale Netflix nám sdělil, že chce vytvořit čtyři úplně odlišné seriály a nechal tvůrce, aby na nich pracovali. Vážně to bylo zábavné.

Je skvělé, že Netflix učinil nezbytné investice, aby ty seriály mohly být takové, jaké je přesně chceme.

Vzpomínám si, když jsme se sešli s Jephem Loebem a Melissou Rosenberg v baru ještě předtím, než jsme se oficiálně připojili k Netflixu, a říkali jsme: „Byl by to sen, kdybychom mohli spolupracovat s Netflixem a vytvořit tyhle čtyři různé seriály.“ Ale ani jeden jsme nevěřili, že se to někdy stane. Je to opravdu čest pro Jepha, že tenhle vlak vytlačil až do kopce. Nemysleli jsme si, že se to někdy uskuteční. A Netflix nás v tom vážně podpořil.

Zpět
Sdílet
Diskuse