Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2016 12:27
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Dramatický seriál od Netflixu nám představí královnu Alžbětu II. a její složitý život v poválečné Evropě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Trocha historie od Netflixu rozhodně neuškodí.

V pátek 4. listopadu (november) se diváci po celém světě dočkají nového seriálového počinu do Netflixu. Série s názvem The Crown nám představí mladou královnu Alžbětu II. a nejen její politický, ale i soukromý život monarchy, který se musel postarat o svoji zemi v nejisté poválečné době. Budeme ji sledovat těsně po válce, když jí bylo 25 let, provdala se za prince Philipa a musela si ustát svoji pozici před celým světem jako mladá žena na trůnu jedné z největších světových mocností. Podíváme se tedy za dveře Bucinghamského paláce a kromě historického poznáme i osobní život dosud vládnoucí královny.

Na scénáři pracoval Peter Morgan (The Queen, Frost / Nixon) a režie se ujal Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours), přičemž s nimi spolupracoval producent Andy Harries (The Queen). Samotnou královnu Alžbětu II. si zahraje Claire Foy. Jejího manžela, prince Phillipa ztvární Matt SmithJohn Lithgow bude hrát legendárního ministra Winstona Churchilla. Victoria Hamilton si pak zahraje královninu matku a Jared Harris jejího otce Jiřího VI. Uvidíme i Vanessu Kirby jako princeznu Margaret a další. Takže pro milovníky historie nebo genealogie britského panovnického rodu stojí datum 4. listopadu (november) za zakroužkování v kalendáři. Jak je už od Netflixu zvykem, seriál vypadá velmi nadějně a už nyní si můžeme pochvalovat přinejmenším hereckou sestavu.

Domů
Sdílet
Diskuse