Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2016 18:37
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Druhá nejvyšší výhra v dějinách Sportky zná svého majitele. 201 milionů korun si vyzvedl muž středního věku

ZAJÍMAVOSTI SAZKA
Uložit Uložené

Jen devět dní před vypršením lhůty si astronomickou výherní sumu 201 milionů korun přijel vyzvednout muž v Ústecka.

Muž ve středním věku pocházející z Ústeckého kraje se přihlásil o druhou nejvyšší výhru v historii Sportky, která padla začátkem září (september). Na výherce v budově Sazky tak čekala částka ve výši závratných 201 252 720 Kč, o kterou se dotyčný přihlásil jen devět dní před vypršením lhůty. Podle Sazky si však výherci takto vysokých obnosů obvykle dávají záměrně na čas, aby vyřešili, jak to provést, případně aby stihli zařídit další nezbytnosti. „Výherce působil velice klidným dojmem a bylo zřejmé, že je perfektně připravený. V sídle Sazky hovořil pouze s jedním zaměstnancem, kterému předložil čísla pěti různých bankovních účtů. U čísla konta byla navíc vždy uvedena přesná částka, jaká má být poslána,“ uvedl mluvčí společnosti Václav Friedmann.

Druhá nejvyšší výhra v dějinách Sportky zná svého majitele. 201 milionů korun si vyzvedl muž středního věku
Zdroj: Sazka

Výherce si z místa odnesl v hotovosti 270 tisíc korun a zbývajících více než 200 milionů korun si nechal poslat na své účty, kam by měly dorazit začátkem prosince (december). Letošní Vánoce by tedy měly být pro šťastlivce z Ústecka obzvlášť veselé. Muž nijak blíže neokomentoval, jak s celkovou výherní částkou naloží, prý však má již promyšlenou strategii, jak peníze vhodně investovat.

Doporučeno
KVÍZ: Jsi snílek, nebo realista? KVÍZ: Jsi snílek, nebo realista? 15. února 2023 10:00

Není bez zajímavosti, že v letošním roce se prostřednictvím loterijních her Sazka stalo milionáři již 93 výherců, kteří si přerozdělili celkově přes 700 milionů korun. Stejně tak se patří dodat, že zářijová výhra muže z Ústeckého kraje patří mezi trojici těch nejvyšších, které v České republice kdy padly. V rámci Sportky byl úspěšnější pouze šťastný manželský pár z Chrudimska, který 3. listopadu (november) 2013 získal 399 904 705 Kč. Absolutním rekordmanem je pak muž z Pardubického kraje, jenž 15. května (máj) loňského roku ve hře Eurojackpot vyhrál 2,466 miliardy korun. Jak byste s podobnou výhrou naložili vy?

Druhá nejvyšší výhra v dějinách Sportky zná svého majitele. 201 milionů korun si vyzvedl muž středního věku
Zdroj: Sazka
Zpět
Sdílet
Diskuse