Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2016 18:22
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriáloví herci si v posledních letech přijdou za jednu epizodu na neskutečné množství peněz. Kolik dostávají ti nejúspěšnější?

Seriály už dávno nejsou tím, čím bývaly kdysi. V některých případech hravě překonají i kvalitně natočený film, o čemž nás v poslední době přesvědčují projekty, jako True Detective, Daredevil, Mr. Robot či The Knick. S rostoucí kvalitou roste i zájem Áčkových herců. Ti si logicky vyžádají za jednu epizodu více než herci, jejichž jméno si nezapamatujete ani po čtyřech sériích. Každoročně se můžeme díky portálu Variety dozvědět, za jaké částky vystupují naši milovaní herci v oblíbených seriálech. A věřte nám, nejde o žádné drobné. Výdělky některých jednotlivců za epizodu pravděpodobně mnozí Češi nevydělají za celý život. Žebříček nemáme jeden, ale rovnou dva, protože se podíváme zvlášť na herce v komediích a zvláště v dramatických projektech. Jak to tedy skutečně vypadá?
 
Začneme komediálními seriály, protože tím dáváme v našem volném čase větší prostor. Na dělené první příčce najdeme trojici herců z Big Bang Theory od CBS, Jima Parsonse (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny Hofstadter) a Johnnyho Galeckiho (Leonard Hofstadter). Trojice si za jednu epizodu na svůj účet připíše po jednom milionu amerických dolarů, což je doslova šílená částka. Teorie velkého třesku se vysílá už devět let, přičemž 19. září se diváci dočkali první epizody desáté série. Mnoho fanoušků se už sice vyjádřilo, že seriál by měl skončit kvůli upadající kvalitě, drtivá většina z nich se však stále nedokáže příběhů Sheldona a Leonarda nabažit. Na druhém místě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, který nás již dvě série baví v seriálu z dílny HBO, Ballers. Ten sleduje život hráčů amerického fotbalu v slunci zalitém Miami. The Rock si za jednu epizodu přilepší o 400 tisíc dolarů, takže si přijde na 4 miliony za celou druhou sérii, která skončila jen před pár dny. Potvrzená je přitom už i třetí.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava
Zdroj: CBS

Na třetí příčce opět najdeme trojici různých herců. Paradoxem je, že ani jednoho z níže zmiňované trojky jsme ještě nemohli vidět. Zahrají si totiž až v projektech, které uvidíme začátkem příštího roku. Drew Barrymore budeme vídat v projektu od Netflix s názvem Santa Clarita Diet a Emmu Stone spolu s Jonahem Hillem v černé komedii Maniac, taktéž od Netflixu. Všichni si přijdou na 350 tisíc dolarů. Dělené čtvrté místo okupují původní dabingoví herci Sipmsonových, Dan Castellaneta, Nancy Cartwright, Julie Kavner a Yeardley Smith. Každý z nich si za epizodu vyžádal 315 tisíc dolarů, což jim studio Fox samozřejmě odkleplo, protože je určitě nechtělo před 28. sérií ztratit. Pokud si chcete o původním i českém dabingu přečíst více, klikejte na náš článek.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava
Zdroj: Fox

Páté místo patří poměrně překvapivě Jeffreymu Tamborovi, který ztvárňuje roli respektovaného akademika Morta Pfeffermana v seriálu Transparent od Amazonu. Herec za jednu epizodu dostal 275 tisíc dolarů. Momentálně běží třetí série, přičemž příští rok se s jistotou dočkáme i čtvrté. To by bylo prvních pět míst, zbývající si můžete prohlédnout v tabulce níže. Nechybí herci ze seriálů jako Modern Family či Veep a dokonce ani pár zvučných jmen.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava
Zdroj: Variety

Přecházíme k dramatickým seriálům, kde se v průměru točí více peněz než v komediích. Velkým překvapením pro tento rok je dvojice na první příčce, kde najdeme Lauren Graham a Alexis Bledel. Ty se vrátily do svých rolí v seriálu Gilmorova děvčata, do kterých je povolal Netflix. Více jsme si o čtyřdílném návratu řekli v tomto článku, takže my jen dodáme, že obě herečky si přišly na krásných 750 tisíc dolarů za epizodu. Na druhém místě s 525tisíci za jednu epizodu trůní Mark Harmon, který již 14. sérií ztvárňuje Leroye Gibbse v seriálu NCIS (ano, skutečně stále vycházejí nové epizody). Poslední série se teprve rozbíhá, takže pokud jste fanoušky a máte zameškáno, šup šup to dohnat. V TOP 3 i letos najdeme Kevina Spaceyho coby Franka Underwooda. Každá jedna epizoda House of Cards znamenala, že Netflix musel Kevinovi „zacálovať“ 500 tisíc dolarů. Jednoznačně dobře utracených půl milionu dolarů.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava
Zdroj: Netflix

Na půl milionu si ale Kevin nepřišel sám. Na děleném třetím místě ještě najdeme hlavní herce z nejpopulárnějšího seriálu současnosti, Game of Thrones od HBO. Nejlepší placenou čtveřicí celého projektu jsou Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington a Nikolaj Coster-Waldau. Trošku váháme, zda si i Nikolaj zasloužil stejné finanční ohodnocení, ale to je již na lidech v HBO, ne na nás. O 50 tisíc méně za jednu epizodu seriálu Homeland dostala Claire Danes za ztvárnění Carrie Mathison. Fanoušci seriálu se už nyní jistě těší na 6. sérii, která dorazí už příští rok. Premiéra je naplánována na 15. ledna. Páté místo zase patří Ellen Pompeo a její postavě Meredith Grey, kterou hraje v seriálu Grey's Anatomy, u nás známějšího jako Chirurgové. Momentálně začala už neuvěřitelná 13. série seriálu. Hlavní postava dostane za epizodu rovných 400 tisíc dolarů.
 
Zbývající herce v první desítce si zase necháme pouze ve formě tabulky, protože sami můžete vidět, že je v ní mnoho dělených míst. Myslíte si, že herci si zaslouží tolik peněz za jednu epizodu? Naleznete v tabulce i svého oblíbence, případně někoho, komu byste přidali/ubrali? Diskuse je vaše.

Kolik vydělávají seriálové hvězdy za jednu epizodu? Z některých sum se vám zatočí hlava
Zdroj: Variety
Domů
Sdílet
Diskuse