Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2017 18:11
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Ježíškova vnoučata splnila 83leté Jarmile její dávný sen. Ve Vatikánu se setká s papežem Františkem

ZAJÍMAVOSTI ČESKO VÁNOCE
Uložit Uložené

Projekt Ježíškova vnoučata splnil další velký sen.

Splnit si celoživotní sen a dostat k Vánocům setkání s papežem Františkem přímo ve Vatikánu? To se nyní poštěstí třiaosmdesátileté Jarmile z třebíčského domova důchodců, pro kterou bude tento výlet asi největším zážitkem v jejím dosavadním životě. 

K víře měla prý vždycky blízký vztah, už od mladí chtěla být jeptiškou, ale její rodina na to neměla peníze. Víra jí však vždycky pomáhala, a to i tehdy, když nemohla vychovávat svou mentálně postiženou dceru a musela ji dát do ústavu. 

Paní Jarmile se proto tyto Vánoce splní sen. Už podstoupila lékařskou prohlídku (byla prý připravena se svým lékařem dokonce vyjednávat, pokud by ji náhodou nechtěl pustit) a nyní se už nemůže dočkat, až toto úterý nasedne do letadla směr Řím-Fiumicino a hned ve středu stane přímo před hlavou katolické církve. Kufr prý dobaluje už teď.

 

Ježíškova vnoučata přináší plno silných lidských příběhů a velkých splněných přání. Lidé posílají v rámci svých možností důchodcům po celém Česku knihy, pyžama, vybavení pokoje nebo třeba krmítka pro ptáčky a elektroniku, ale také reálné zážitky, jako např. seskoky padákem, setkání s žijícími velikány jejich doby nebo organizují pro domovy seniorů celé koncerty. Podle autorky projektu lidé plní 400 přání denně.

Domů
Sdílet
Diskuse