Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2018 14:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Minidokument o Highjumpu představuje spolu s jeho zakladateli historii tohoto ambiciózního projektu

SPORT
Uložit Uložené

Pokud jste fanoučky cliffdivingu, minidokument o historii Highjumpu by vás neměl minout.

Cliffdivingové závody Desperados Highjump slaví letos devatenácté výročí. Letní akce, již založila parta kamarádů, které bavilo skákat do vody v hřiměždickém lomu u Příbrami, se zapsala na mapu důležitých evropských, ale i světových závodů tohoto atraktivní sportu.

Na začátku šlo o souboje lokálních hrdinů, dokazování toho, kdo dokáže lépe skočit, kdo udělá největší show a kdo bude mít největší aplaus. Jaká byla cesta zakladatelů akce? Kdy nastal zlom a Highjump se stal vyhledávanou akcí? Co znamená Highjump pro závodníky? To se dozvíte v minidokumentu Prostě se rozběhni a skoč.

 

Z akce pro padesát lidí se stal fenomén, který nemá obdoby a který se brání označení festival, protože nabízí mnohem víc než jen hudební produkci na několika pódiích. Dnes se do lomu ve středních Čechách každoročně sjíždí skokanská elita z celého světa. Skokani si akci doporučují navzájem a mluví o atmosféře, kterou jiné závody ve světě nemají.

Hlavním programem Desperados Highjump je podívaná na odvážné skoky z výšky až 30 metrů. Celé dva dny ovšem na návštěvníky čeká program nabitý adrenalinem a hudbou.

Flyboard, letecká show, slackline, parkour, bmx, skateboarding, freestyle motokros a mnoho dalšího. To všechno za dobu konání Highjumpu v lomu v Hřiměždicích proběhlo.

Domů
Sdílet
Diskuse