Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2018 21:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Boj o 550 milionů korun je tady! Největší turnaj ve hře Dota 2 nabízí rekordní odměny

TECH
Uložit Uložené

Největší turnaj ve hře Dota 2 začal. Bojuje se o rekordní odměny a loňský vítěz bude chtít své prvenství obhájit.

Velkolepá událost, na kterou mnozí fanoušci e-sportů celý rok čekali, je konečně tady. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o letoším ročníku akce The International, pravidelném a nejprestižnějším turnaji v počítačové MOBA hře Dota 2, jehož hlavní část vypukla právě dnes v Kanadě a potrvá až do soboty 25.8. Zde vám proto nabízíme vše podstatné, co o celém klání potřebujete vědět.

Obří prize pool 

The International se minimálně po stránce odměn pro hráče každým rokem neustále překonává a letošek samozřejmě také není žádnou výjimkou. Jak totiž uvádí Liquipedia, web zaměřený na e-sporty, prize pool aktuálního ročníku v tuto chvíli činí astronomických 24 845 278 dolarů, tedy více než 550 milionů korun.

To je pro srovnání o čtyři miliony dolarů více, než tomu bylo předloni. Ještě v roce 2011 přitom celkový prize pool turnaje činil „pouhých“ 1,6 milionu dolarů. I tyhle údaje tedy svědčí o tom, jak obrovský nárůst popularity e-sporty od té doby ve světě zaznamenaly.


Pro úplnost stojí za to uvést, že na každoročním zvyšování prize poolu se velkou měrou podílejí právě samotní hráči svými poplatky v rámci služby Compendium. Skrz tu pak dostávají odměny v podobě různých bonusů a předmětů do hry. Kromě toho ale navíc společnost Valve, která za titulem Dota 2 stojí, letos po vzoru minulých let uvedla nový Battle Pass a část z výdělků (25 %) pak putovala taky rovnou do prize poolu.

Tento systém se společnosti v minulosti osvědčil, a tak není důvod jej měnit. Někteří hráči však věří, že pokud si chce firma zajistit zvyšování prize poolu i v dalších letech, měla by příští rok například zvýšit kvalitu Battle Passu, aby přilákal ještě více lidí.

16 týmů, jeden šampion

Ze zmíněné částky takřka 25 milionů dolarů si letošní vítězný tým odnese téměř 11 milionů dolarů (skoro 250 milionů korun), druhý v pořadí necelé 4 miliony dolarů (90 milionů korun), třetí 2,6 milionu dolarů (58 milionů korun) a družstvo na místě čtvrtém 1,7 milionů dolarů (38 milionů korun).

S prázdnou ovšem neodejde nikdo, finančně ohodnoceno je všech osmnáct míst. Právě tolik týmů z celého světa se na tuto prestižní událost probojovalo (na samotný main event pak po vyřazovačce z minulého týdne postoupilo 16 nejlepších). Osm z nich přitom na akci dostalo přímou pozvánku díky svým výkonům v letošní sezoně, zbylá desítka družstev pak své místo na klání musela získat přes regionální kvalifikace.

Takto to vypadalo na The International 2015

Boj o 550 milionů korun je tady! Největší turnaj ve hře Dota 2 nabízí rekordní odměny
Zdroj: commons.wikimedia.org

Uspěje minulý vítěz? 

Vítězem minulého ročníku turnaje se stal progamingový celek Team Liquid, bude tedy určitě zajímavé sledovat, jestli se týmu podaří loňské prvenství obhájit.

Zda se mu to podaří, ovšem uvidíme až za několik dní, do té doby tedy můžete své favority podporovat například na zde na Twitchi. Po skončení turnaje vám pak samozřejmě přinese i žebříček vítězů.

Na závěr přikládáme výčet kompletní osmnáctky, která se na The International 2018 dostala:

1. Team Liquid

2. Evil Geniuses

3. PSG.LGD

4. OG

5. Fnatic

6. VGJ.Thunder

7. Mineski

8. Winstrike Team

9. Vici Gaming

10. VGJ.Storm

11. Virtus.pro

12. Team Secret

13. OpTic Gaming

14. Newbee

15. TNC Predator

16. Team Serenity

17. Invictus Gaming (nepostoupili na main event)

18. paiN Gaming (nepostoupili na main event)

Domů
Sdílet
Diskuse