Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2018 10:11
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Vítěz největšího Dota 2 turnaje si odnáší 250 milionů korun. Akce trhala rekordy

TECH
Uložit Uložené

Šampionem turnaje The International 2018 se stal tým OG, který získal královskou odměnu. Akce nabídla rekordní prize pool.

Letošní ročník prestižního progamingového turnaje The International ve hře Dota 2 je u konce, a my tak konečně známe jméno vítěze této ostře sledované akce. Stal se jím evropský tým OG, který si za první místo odnáší finanční odměnu ve výši 11 221 844 dolarů, tedy necelých 250 milionů korun (~9,7 milionu eur). 

Obrovské odměny

Na druhé příčce se umístil tým PSG.LGD sponzorovaný francouzským velkoklubem Paris Saint-Germain, který se může radovat z 88 milionů korun (~3,5 milionu eur). Třetí místo zabrali Evil Geniuses, kteří získali skoro 60 milionů korun (~2,3 milionu eur), a hned za nimi na čtvrté příčce se umístili vítězové loňského ročníku Team Liquid, kteří si vybojovali necelých 40 milionů korun (~1,5 milionu eur).

S prázdnou však neodešlo žádné z 18 družstev, která se na velkolepý turnaj probojovala.


Rekordní  prize pool 

Akce The International 2018 se zapsala do historie jako turnaj s rekordně nejvyšším prize poolem, jakého bylo kdy v rámci e-sportů dosaženo. Jak uvádí web Liquipediae, prize pool se vyšplhal až na ohromných 25 504 190 dolarů, v přepočtu více než 560 milionů korun (~22 milionů eur).

Společnost Valve, která za vývojem hry stojí, bude jistě chtít tento rekord při příštím ročníku překonat a letošní prize pool ještě navýšit. Uvidíme tedy, zda se jí to podaří. 

Zde si můžete prohlédnout závěrečnou bitvu turnaje

Domů
Sdílet
Diskuse