Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2019 14:12
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Z Rychle a zběsile se stane superhrdinský film s přehnanou akcí a fanoušci to dávají tvůrcům vyžrat

Z Rychle a zběsile se stane superhrdinský film s přehnanou akcí a fanoušci to dávají tvůrcům vyžrat
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokud jsi už viděl nový trailer, dobře víš, o čem mluvíme.

V pátek jsme se po dlouhé době dočkali první upoutávky na jeden ze tří připravovaných spin-offů ze světa Rychle a zběsile. Reakce na něj však byly pořádně smíšené. Kontroverzi mezi fanoušky vyvolaly mimo jiné i schopnosti Idrise Elby, které bývají specifické spíše pro snímky, kde proti sobě bojují superhrdinové a superzloduši.

Fanoušci Rychle a zběsile už nějakou tu chvíli kritizují odklon série od své původní formy. Jinak řečeno, místo ilegálních závodů aut se speciálním tuningem nám tvůrci stále více servírovali šílenou akci. Ta navíc mnohokrát jednoznačně ignorovala jakékoliv fyzikální zákony.

Zdá se, že v případě Hobbse a Shawa filmaři v tomto směru ještě více přitvrdí. Akční sekvence se seskokem Dwayna Johnsona působí jako obrovské šílenství. Zábavné, to ano, ale přesto nepříliš uvěřitelné. Otázkou tedy zůstává, zda fanouškům tento odklon od reality nebude příliš překážet. Další věcí je, že tvůrci nám od začátku slibovali pravý opak, tedy reálnější akci. Jason Statham se vyjádřil následovně:


„Myslím, že přístup Davida Leitche je více ukotvený v realitě,“  poznamenal Statham. „Jeho přístup je trochu temnější. Myslím, že hledá cestu, jak to udělat tak, aby to nevypadalo úplně stejně jako série Fast and Furious.

 

Sice zde jsou známé postavy, ale mám dojem, že se snaží jít svou vlastní cestou. Myslím, že Dave to udělá dost surové, realistické a drsné.“ 

Jeho slova potvrdil i samotný režisér, který se vyjádřil následovně: „Myslím, že se budeme držet mírně při zemi, protože půjde o úvodní část. Svým způsobem nejde o nový příběh, ale zároveň mluvíme o začátku nové série. Takže se chceme držet jemně při zemi a o něco více se zaměřit i na postavy.“ 

Samozřejmě, pokud někdo na Hobbse a Shawa plánuje zajít kvůli perfektně sladěné dvojce Stathama a Johnsona, určitě nějaké ty sci-fi prvky snadno zahodí za hlavu.

A že se z Elby stane jakýsi superzloduch s nadlidskými schopnostmi? To může požitek z bláznivé akce pouze posílit. Nebo naopak zcela uzemnit.

A jaký máš názor na věc ty? Nezapomeň na konci článku hlasovat v naší anketě. Níže dále přikládáme názory diváků ze sociálních sítí, kteří se ve svých vyjádřeních zaměřili právě na Elbovy superschopnosti a stále výraznější odklon od reality. Více info o filmu najdeš v tomto vlákně.

Anketa:
Co říkáš na Hobbse a Shawa?
Těším se, vypadá to skvěle
Jsem na vážkách
Hrůza, tvůrci se zbláznili
Těším se, vypadá to skvěle
38 %
216 Hlasů
Jsem na vážkách
28 %
157 Hlasů
Hrůza, tvůrci se zbláznili
34 %
195 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse