Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2019 12:36
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Čína v Game of Thrones cenzuruje sex a vraždy. Z úvodního dílu vystřihli 6 minut

Čína v Game of Thrones cenzuruje sex a vraždy. Z úvodního dílu vystřihli 6 minut
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriál si bez zabíjení a erotiky nedokážeme představit.

Článek obsahuje spoilery!

Teprve nedávno jsme tě informovali o tom, že k první části finále Game of Thrones se ilegálním způsobem dopracovalo přibližně 55 milionů diváků. V článku jsme zdůraznili, že nemalou část z nich tvořili i diváci z Číny, kteří se dostali pouze k cenzurované verzi. Portál The Verge podle komentářů více uživatelů jejich verzi vtipným způsobem označil za světský středověký dokument.

Mnozí čínští diváci ale tuto mimořádně osekanou verzi nebrali příliš s humorem a naopak na internetu projevili svou velkou nespokojenost. Z první části 8. série byla například mimo jiné vystřižena i závěrečná scéna s hořícím Nedem Umberem.

Když se o ní na sociálních sítích diskutovalo, diváci z Číny měli pocit, že viděli úplně jiný seriál než ostatní. Kromě toho si Číňané museli z první části odečíst Bronna s prostitutkami či Theona zachraňujícího Yaru.

Vyšší přiložena scéna patřila určitě mezi nejlepší momenty z první části, a tak je nespokojenost čínských diváků více než pochopitelná. A snad nikomu nemusíme ani připomínat, že vraždy a erotika patřily vždy mezi základní témata tohoto seriálu.

Jeden z čínských blogerů dokonce navrhl podání hromadné žaloby proti společnosti Tencent, která měla údajně stát za cenzurou do dnešního dne odvysílaných dvou částí. Další diváci chtějí zpět své peníze, protože za takovou verzi jednoduše odmítají platit.

Zatím ale není jisté, zda za cenzurou stál Tencent, HBO, nebo přímo čínská vláda. Stahování ilegální verze není sice ze zákonného hlediska správné, ale kdo může Číňanům při takové cenzuře cokoliv vyčítat?

Domů
Sdílet
Diskuse