Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2019 14:47
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi po napínavém souboji poráží Švýcarsko 5:4

Češi po napínavém souboji poráží Švýcarsko 5:4
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok
SPORT
Uložit Uložené

Národní tým slaví šestou výhru ze sedmi skupinových zápasů.

I v posledním zápase skupiny B na hokejovém šampionátu v Bratislavě si Češi připsali vítězství. V napínavém souboji se Švýcarskem vyhráli 5:4 a do čtvrtfinále tak postoupí nejhůře z 2. místa. Rozhodující budou souboje Švédska s Ruskem a USA s Kanadou, které se odehrají dnes večer.

Hokejový souboj s mužstvem helvétského kříže po nás začal nepříznivě. Už ve 3. minutě se prosadil Lukas Frick, který tvrdou ranou z mezikruží rozvlnil Bartošákovu síť. Švýcaři po gólu svůj tlak ještě stupňovali a do poloviny první třetiny nás nepustily k žádným větším šancím.

Vše se změnilo po přestávce nutné k opravě plexiskla. Národní tým chytil druhý dech a ve 13. minutě využil přesilovku. Brankáře Berru po přihrávce od Jan Kováře překonal ranou z první Jakub Voráček. První třetina skončila nerozhodně 1:1. 

A také druhou třetinu otevřel rychlý gól. Tentokrát se o něj ale postarala naše hokejová reprezentace. Konkrétně Dominik Simon, který nás poslal do vedení 2:1. O jeho gólu musel po mele před švýcarskou brankou rozhodovat videorozhodčí. K radosti většiny publika byla branka uznána. Už ve 27. se mohl narvaný stadion Ondreje Nepely radovat znovu. Michael Frolík totiž po samostatném nájezdu zasunul puk za brankovou čáru přímo mezi betony Berra.

Jen pár vteřin poté ale českým fanouškům zamrzl úsměv na rtech. Vyražená střela Tristana Scherweye se totiž nešťastně odrazila od Dmitrije Jaškina a zaplula za Bartošákova záda. Na tabuli svítilo skóre 3:2. Za další dvě minuty už bylo vše jinak. Dominik Simon vybojoval puk pro Dominika Kubalíka, který předvedl nádhernou střelu mezi betony a naši se opět dostali do dvougólového vedení.

Pohodlné vedení čeští hokejisté ztratili opět v úvodních minutách další třetiny. Už ve 42. minutě se gólově prosadil Tristan Scherwey, který Bartošáka překonal ranou pod horní tyčku branky. Naši se následně dostali do závaru švýcarského výběru, který získal sebevědomí a nakonec jej v 57. minutě dokázal využít. Pouhé tři minuty před koncem srovnal na 4:4 Nino Niederreiter

Tým helvétského kříže však potřeboval vítězství, a tak s rozhodl stáhnout svého brankáře. Před Bartošákovou svatyní se rozjela kanonáda střel, jenže naši se dokázali ubránit a Jan Rutta dokázal od modré dopravit puk bezpečně na místo, kam patří – do švýcarské branky.

V souběžně hraném zápase Německa s Finskem zvítězili naši západní sousedé a ještě více tak přilili oheň do debat o tom, kdo bude pro náš tým soupeřem ve čtvrtfinále. O všem se rozhodne dnes večer. Momentálně stále můžeme dostat kohokoli ze čtveřice Kanada, USA, Finsko a Německo.

Domů
Sdílet
Diskuse