Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2019 18:25
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté podlehli v nájezdech Rusku

Čeští hokejisté podlehli v nájezdech Rusku
Zdroj: FOTO TASR – Pavel Neubauer
SPORT
Uložit Uložené

Národní tým ani letos nezískal medaili.

Ruští hokejisté slaví bronz. Dnes odpoledne si jej vydobyli nad českým hokejovým týmem po remíze 2:2 a následných nájezdech. Napínavý a vyrovnaný zápas mohl být pro fanoušky satisfakcí po smolném semifinále, v němž naši hokejisté podlehli Kanadě 1:5. Nakonec ale slaví ruská sborná. Hokejisty javorového listu čeká dnes večer finále s Finskem.  

Národní výběr byl od začátku prví třetiny pod tlakem. Bylo jen logické vyústění, že jsme byli první, kdo inkasoval. Do branky protečoval kotouč ve 13. minutě Michail Grigorenko po nahození Michaila Sergačjova, který se k touši dostal o fatální chybě Dmitrije Jaškina, který nevyhodil puk od mantinelu. H

ned za minutu ale přišla parádní odpověď. David Sklenička poslal průnikovou nahrávku na Michala Řepíka, který puk zasunul mezi betony Vasilevského. A bylo vyrovnáno. 

Minutu před koncem první části utkání se rozezněl stadionem jásot českých fanoušků. Jan Kovář totiž zpoza brány nahrál Dominikovi Kubalíkovi, který byl neomylný a poslal v boji o bronzovou medaili národní tým do vedení.

Uzavřela se tak první třetina, jejíž první polovině dominovali Rusové a druhé zase Češi. Vedení nám ale příliš dlouho nevydrželo. Už v první minutě druhé třetiny se prosadil Arťom Anisimov, který trefil hokejku Gudase, od níž se puk srazil přesně mezi betony Šimona Hrubce.

Právě tento brankářský žolík nás pak v druhé části hry několikrát zachránil. Sborná měla několik tutovek a Kučerov orazítkoval horní tyč. V druhé třetině už další gól nepadl. V závěrečné části hry snad všichni čeští fanoušci nedýchali. Hrálo se nahoru dolu, na každé straně proběhl řada šancí a přesto za brankovou čáru puk neproklouzal ani jedinkrát. Šlo se do prodloužení.

V něm byli Rusové výrazně lepší, ale dokázali za celých deset minut vystřelit jen dvakrát. V jedné šanci dokonce netrefili zcela odkrytou bránu. Uf. Souboj o třetí místo rozhodly nájezdy. Ruského brankáře nepřekonali Jakub Vrána, Dominik Kubalík, Jan Kovář ani Filip Hronek. Na ruské straně skórovali Ilja KovalčukNikita Gusev. Zařídili tak výhru svému týmu a bronzové medaile.

Domů
Sdílet
Diskuse