Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2019 15:07
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Rami Malek alias Freddie Mercury se měl objevit v Rocketmanovi po boku Eltona Johna. Proč se tak nestalo?

Rami Malek alias Freddie Mercury se měl objevit v Rocketmanovi po boku Eltona Johna. Proč se tak nestalo?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Menší cameo Freddieho Mercuryho by nás opravdu nenaštvalo.

Oscarový Rami Malek z diváky milovaného Bohemian Rhapsody se mohl od snímku o kapele Queen přesunout do další rockové show. Tou měla být novinka Rocketman vyprávějící životní příběh slavného Eltona Johna.

A vzhledem k tomu, že Bohemian Rhapsody i Rocketman režíroval Dexter Fletcher (u Bohemian Rhapsody dokončil práci vyhozeného Bryana Singera), cameo Maleka alias Freddieho Mercuryho bylo opravdu blízko realizace.

Důvod, proč se tento moment neuskutečnil, můžeme hledat zejména v tom, že Bohemian Rhapsody natočilo studio 20th Century Fox (aktuálně patřící pod Disney) a Rocketman připadl konkurenci od Paramountu.

„V jednom okamžiku jsem dostal nápad, že by u stolu seděl Elton se svou matkou a u dalšího stolu by byl John Reid (manažer Queen a Eltona Johna mezi lety 1975 až 1978) a Freddie, kteří by na něj zamávali. Což by bylo opravdu úžasné, ale nakonec to neprošlo,“ cituje Fletcherovo vyjádření filmový portál Movieweb. Fletcher však zdůraznil, že jeho plánem nebylo vytvořit jakési rockové univerzum (na styl MCU).

V tomto bodě bychom měli poznamenat, že Reida v Bohemian Rhapsody ztvárnil Aidan Gillen a v Rocketman to byl Richard Madden. Zajímavostí je, že oba herci zosobňovali rovněž důležité postavy v seriálu Game of Thrones (Petyra Baelishe a Robba Starka).

Movieweb kromě toho nedávno o snímku uvedl další zajímavou skutečnost, která se týká přímého zákazu promítání filmu ve státě Samoa. Důvodem má být explicitní zobrazování homosexuality hlavního hrdiny. 97 % místní populace tvoří křesťané a Samoa už v minulosti zakázala několik filmů s tématikou LGBT komunity. Podobně se k filmu postavilo i Rusko, které však „pouze“ vystřihlo některé scény zobrazující homosexualitu.

Domů
Sdílet
Diskuse