Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2019 11:11
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Děti z plzeňské základky si hrály na fetování. Předstíraly šňupání nadrcených bonbónů

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Učitelé nechtějí dětské hrátky nijak podcenit.

Na jedné základní škole sídlící na jihu Plzeňska se učitelé setkali se zvláštním úkazem. Tamní žáci čtvrté a páté třídy si tam hráli na fetování. O přestávce si rozdrtily bonbón LIPO na prášek, poté ho a rozdělily pravítkem na lajny, jednotlivé dávky, a následně látku vdechovaly

Nevhodná zábava zaujala pedagogy, kteří nechtěli nic ponechat náhodě. Zavolali raději proto policii z oddělení prevence. „Přáli si raději děti včas varovat, co by se mohlo stát, pokud by si zahrávaly se skutečnými drogami,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí policie. Na školu přijeli udělat preventivní program s tématem Problematika drog. 

Děti si v plzeňské základní škole hrály na fetování. Předstíraly šňupání nadrcených bonbónů
Děti si v plzeňské základní škole hrály na fetování. Předstíraly šňupání nadrcených bonbónů

„Žáci byli v tematické přednášce obeznámeni s problematikou závislosti na legálních i nelegálních návykových látkách, které trýzní lidský život. Všichni žáci bedlivě poslouchali, jak se lidé stávají drogově závislými, jaké drogy existují i jaké mají účinky,“ dodal tiskový mluvčí.

Snad se tedy děti poučí, že s žádnými drogami by si člověk zahrávat neměl a že jejich „hra na feťáka“ vlastně není vůbec žádným frajerstvím. 

Domů
Sdílet
Diskuse