Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2019 18:08
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Tvůrci obrazce z kamenů na Sněžce se sami přihlásili, dostali pokutu a nabídli brigádnickou pomoc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Autoři mandaly na Sněžce se dnes ráno přišli sami přihlásit. Trest je neminul.

Autoři kamenné spirály, která se ve čtvrtek objevila na vrcholu Sněžky, se dnes ráno ke svému dílu sami přiznali Správě KRNAP. „Vůbec si prý neuvědomili, že jejich dílo může být z hlediska ochrany přírody problematické,“ informuje Krkonošský národní park prostřednictvím svého facebookovém příspěvku.

Za svůj čin se omluvili a zároveň přislíbili brigádnickou pomoc Správě KRNAP pro ochranu krkonošské přírody. Museli však také zaplatit finanční pokutu ve výši 5 000 korun„Pokuta není symbolická, protože jde o velmi cenné území a potenciálně velmi negativní příklad pro jiné,“ uvádí dále Krkonošský národní park.

Viníci mohli být potrestání i přísněji, Správa KRNAP se však rozhodla pro mírnější trest z toho důvodu, že se autoři mandaly sami přiznali, omluvili se a vlivem jejich jednání nedošlo k žádnému významnému poškození zdejších prostor. 

Doporučeno
5 nejlepších českých vyhlídek, ze kterých můžete pozorovat krásy naší přírody 5 nejlepších českých vyhlídek, ze kterých můžete pozorovat krásy naší přírody 26. března 2018 21:18

Krkonošský národní park také připomíná, že řetězové zábrany na Sněžce jsou především kvůli ochraně vzácného prostředí před nápory turistů, kterých na místo v létě zavítá i několik tisíc„Děkujeme, že toto omezení budete respektovat,“ uzavírá Správa KRNAP.

Domů
Sdílet
Diskuse