Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 13:17
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Organizace XFN je zpátky a ohlašuje nový turnaj. Slibuje, že peníze zápasníkům a fanouškům vrátí již brzy

SPORT XFN
Uložit Uložené

Petr Kareš na avizované tiskové konferenci uvedl, že organizace XFN ještě nekončí.

Rytmus, Patrik Kincl, David Dvořák. To jsou jména jen několika zápasníků, kterým organizace XFN v minulosti dlužila nebo stále dluží výplatu za zápas. Na uhrazení peněz také čekají fanoušci, kteří si zakoupili lístky na zrušený turnaj v O2 areně.

Finanční problémy nakonec vedly k oznámení konce samotné organizace, jak se však nyní zdá, její majitel Petr Kareš se odmítá vzdát. Dnes se totiž postavil před zástupce vybraných médií a na tiskové konferenci oznámil nový turnaj, který ponese příznačný název Never Give Up.

Doporučeno
Karlos Vémola šokuje celou MMA scénu. V organizaci XFN končí Karlos Vémola šokuje celou MMA scénu. V organizaci XFN končí 11. února 2019 15:22

Dějištěm turnaje by se dle Karešových slov měla s největší pravděpodobností stát pražská Královka a naplánovaný je na 30. listopadu (november) tohoto roku. Zároveň se dozvídáme, že v jednom ze zápasů (podle pravidel K-1) se představí i samotný Petr Kareš, který má smlouvu celkem na 3 zápasy.

Kareš slíbil, že peníze, které za zápasy dostane, použije na splacení všech závazků společnosti. K tomu navíc dodal, že všechny dluhy by měly být uhrazeny v řádu několika příštích týdnů, maximálně měsíců. Jako soupeře prý přijme kohokoliv.

Doporučeno
Megazápas Muradov vs. Kincl se ruší. XFN neposlalo část slíbených peněz Megazápas Muradov vs. Kincl se ruší. XFN neposlalo část slíbených peněz 16. dubna 2019 7:27

V průběhu konference Kareš několikrát upozornil na vznik nových stránek xfntruestory.com, která dle jeho slov fakticky mapuje vývoj a následný (dočasný) zánik organizace. Na webu si mohou zájemci také blíže prohlédnou ekonomický stav společností provozujících XFN.

Současně byli také představeni partneři, díky kterým by návrat na scénu nebyl možný. Těmi jsou společnost EMA International, organizace The Fight Arena a značka Double Red.

Závěrem Petr Kareš dodal, že věří, že jej fanoušci podrží a pomohou mu vrátit organizaci XFN zpátky na nohy. Zda se tak skutečně stane, ukáže zřejmě až čas, jisté je v tuto chvíli asi jen to, že získat zpět ztracenou důvěru fanoušků (i bojovníků) nebude jednoduché.

Kompletní záznam tiskové konference

Domů
Sdílet
Diskuse