Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2019 11:18
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Policista z Prahy prodával zabavené šperky. Většina skončila v zastavárnách

NEWS
Uložit Uložené

Do případu se vložila i Generální inspekce bezpečnostních sborů, která prosí občany o spolupráci.

Muž zákona spadající pod Obvodní ředitelství policie na Praze 4 rozprodával šperky po zastavárnách. Takovým způsobem si přilepšoval v červenci a srpnu letošního roku. Učinil tak poté, co mu byly svěřeny, jelikož u nich měla být provedena znalecká zkoumání. S informací přišel GIBS.

Doporučeno
Olomoučtí policisté psali pokuty mazacím perem. Rozdíl v částkách si pak rozdělili Olomoučtí policisté psali pokuty mazacím perem. Rozdíl v částkách si pak rozdělili 5. října 2019 12:49

Policistovi bylo svěřeno celkem 139 kusů cenných kovů jak ze zlatého, tak z bílého kovu. „Šperky rozprodal a přišel si tak na částku nejméně 185 tisíc korun," uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Strážce zákona je nyní postaven mimo službu a čeká na skončení vyšetřování. Je obviněn ze zpronevěry a hrozí mu odnětí svobody až do výše pěti let.

Část vypátraných šperků
Část vypátraných šperků Zdroj: GIBS

Většinu šperků se ale stále nepodařilo nalézt, proto GIBS prosí  o pomoc veřejnost. „Pokud máte jakékoliv informace o jejich výskytu, neprodleně je sdělte našemu operačnímu středisku GIBS na telefonu 974 839 734," dodala mluvčí Nguyenová.

Domů
Sdílet
Diskuse