Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2019 13:41
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Světoví youtubeři se spojí a vysadí 20 milionů stromů. Projekt #TeamTrees vede MrBeast

NEWS YOUTUBE
Uložit Uložené

Je čas začít něco dělat s globálním oteplováním.

21letý MrBeast je jedním z nejznámějších youtuberů. S 25 miliony subscriberů sice nepatří do naprosté špičky, ale každé jeho video vidělo minimálně 10 milionů lidí, takže se dá říci, že jeho obsah zatím upoutal opravdu vždy.

MrBeast, vlastním jménem Jimmy Donaldson, proslul rozdáváním peněz, většinou na dobročinné účely. Přispěl už 100 tisíc dolarů na ubytovnu pro bezdomovce nebo 70 tisíc dolarů pro nemocnici. Peníze však rozhazuje i mezi náhodné kolemjdoucí nebo streamery na Twitchi.

Podle The Verge se nyní rozhodl spojit s více než 600 dalšími youtubery pro svůj zatím největší projekt. Do konce roku chce vysbírat 20 milionů dolarů, aby mohl po světě vysadit 20 milionů stromů.

Projektu se mají účastnit Marshmello, Marques Brownlee (MKBHD), Ninja, Simone Giertz a mnozí další, kteří nyní jistě ještě přibudou. Má jít o největší YouTube spolupráci všech dob.

Přispět můžeš i ty, a to díky webu Teamtrees.org. Hashtag #teamtrees by měl v nejbližších dnech zaplavit YouTube i všechny ostatní sociální sítě, na MrBeastovo video totiž budou jistě reagovat i další. Ať už s upřímnou snahou pomoci Zemi, nebo jen svému kanálu prostřednictvím nějakých zhlédnutí navíc.

 

Původní nápad měl vzniknout již v květnu, kdy Donaldson dosáhl 20 milionů subscriberů. Stromy by se měly vysazovat průběžně až do konce roku 2020.

The Verge cituje bývalého inženýra z NASA Marka Roberta, podle kterého ani takový počet nových stromů naši stále se ohřívající planetu zcela nevyléčí, ale projekt alespoň pomůže vytvářet tlak na politiky a přispěje ke změně myšlení lidí. Ze stejného důvodu je většinou pozitivně vnímána i mladičká Švédka Greta Thunberg.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Možná tě zajímá také to, proč MrBeast ve svých videích tak často rozdává peníze. Faktem je, že pokud natočí virální video, ve kterém rozdává např. 100 tisíc dolarů, na reklamách za samotná zhlédnutí se mu tato částka obvykle velmi rychle vrátí. Jistě je tedy vlastně stále v plusu.

Domů
Sdílet
Diskuse