Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 18:30
Čas čtení 1:01
Antonín Havlík

Adriana Krnáčová napsala detektivku, ve které nesmlouvavý primátor zápolí s úplatnými politiky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přenáší bývalá pražská primátorka své zkušenosti do knižní podoby?

Adriana Krnáčová, bývalá pražská primátorka, se po necelých dvou letech od skončení na magistrátu vrací zpět do veřejného prostoru. Politička, která nechvalně proslula svým výrokem o obyvatelích hlavního města, jež označila za „zpovykané Pražáky“, totiž v dubnu vydává knihu s velkolepým názvem Hydra. Informovalo o tom nakladatelství Mladá fronta ve svém edičním plánu

„Na pozadí vyšetřování brutální vraždy se odvíjí příběh, který odhaluje praktiky z prostředí komunální politiky, kde jsou úplatní volení zástupci lidu těsně spojeni s podnikateli a kde je možné si za patřičný obnos naklonit i státní zástupce,“ píše se v anotaci knihy. Sama Krnáčová se ke svému titulu zatím nijak nevyjadřuje.

Doporučeno
Design pražských zastávek MHD je třeba osvěžit, říká primátorka. Zanedlouho budeme vídat jejich novou podobu Design pražských zastávek MHD je třeba osvěžit, říká primátorka. Zanedlouho budeme vídat jejich novou podobu 11. března 2018 18:37

Zůstává otázkou, jak moc se bývalá šéfka pražského magistrátu inspirovala při svém angažmá. V hlavní roli jejího díla totiž působí přední politik, který hodlá zatočit se všemi úplatnými politiky

„Když se na základě anonymu spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské firmě, vše získává jiný rozměr. Nikdo však nepočítal s tvrdohlavým a nesmlouvavým primátorem. Ten je trnem v oku všem: svému klubu, své straně a také zločincům,“ uvádí.

Adriana Krnáčová napsala detektivku, ve které nesmlouvavý primátor zápolí s úplatnými politiky

Při svém odchodu z vedení Prahy Krnáčová naznačila, že ne na všechny bude vzpomínat v dobrém. Ve svém dopise kolegům uvedla, že „základní otázkou pro ni bylo, zda chce nést zodpovědnost za práci lidí, které si nevybrala a nesouhlasí s nimi, ale musí s nimi pracovat“.

Popis knihy může také připomínat fakt, že se sama dostala do situace, kdy proti ní stáli i jiní straničtí kolegové. Zda na ně něco v knize prozradí, nebo půjde svou vlastní uměleckou cestou a příběh nebude příliš reflektovat realitu, se čtenáři dozvědí na jaře letošního roku.

Domů
Sdílet
Diskuse