Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 18:00
Čas čtení 0:44
Adam Smeták

V Praze zapaloval auta. Z místa činu utíkal s hořícíma rukama.

NEWS
Uložit Uložené

Policie pátrá po člověku s vážnými popáleninami obou rukou.

V sobotu v půl páté ráno byla policie v Praze přivolána k požáru vozidel. V Hloubětíně bylo zapáleno a poškozeno celkem devět aut. Podle kamerových záznamů šlo o úmyslu a pachatelovi se při tom podařilo zapálit i sebe. Na záběrech je totiž vidět jak z místa činu utíká s hořícíma rukama. Policie proto nyní pátrá po člověku, který se nechal ošetřit s vážnými popáleninami, informuje tiskový mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

K požáru nahlášenému v sobotu o půl páté ráno byly přivolány nejbližší policejní hlídky. Jako první ale na místě byli členové cizinecké police, kteří okamžitě zasáhli, jednomu vozidlu rozbili obuškem boční okno, odbrzdili jej a odtlačili mimo dosah plamenů. Ostatní vozy se ale zachránit už nepodařilo.

V Praze zapaloval auta. Z místa činu utíkal s hořícíma rukama.
Zdroj: Policie ČR

Předpokladem je úmyslné zapálení vozidla, z nějž oheň přeskočil na další. Viník se pravděpodobně vážně popálil. Policie proto vyzývá zdravotníky, kteří ošetřili člověka s oběma popálenýma rukama či veřejnost, aby se ozvali na linku 158

Žhář způsobil u čtyř vozidel totální škody a dalších 5 je poškozeno. Škoda je odhadnuta na 5 milionů korun. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Za to pachateli hrozí až 5 let za mřížemi.

Doporučeno
Válka slovenské mafie a Albánců byla násilná. Atentátníkovi vybuchl v ruce granát, jeho tělo letělo několik metrů Válka slovenské mafie a Albánců byla násilná. Atentátníkovi vybuchl v ruce granát, jeho tělo letělo několik metrů 24. ledna 2020 9:26
Domů
Sdílet
Diskuse