Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2020 19:22
Čas čtení 2:31
Antonín Havlík

Nejdůležitější český film tohoto roku. Dokument V síti ukazuje pokleslý svět predátorů a sexuálních ohavností

FILMY A SERIÁLY ČESKO FILM V SÍTI VÍT KLUSÁK
Uložit Uložené

Recenze filmu V síti.

„Nevadí, že je ti dvanáct. Chceš ho vidět? Hladíš se tam dole? Už sis to někdy dělala?“ I takové zprávy mohou dostat dvanáctileté děti přímo na displeji svého telefonu. Následuje prosba o videohovor, když je oběť sama doma, pak o nahou fotku a pokud se kolotoč morálního dna včas nezastaví, žádost osobního setkání. Na něm se už pak může stát naprosto cokoli. 

Internetoví predátoři se nebojí používat ty nejodpornější metody vydírání. Dlouhá léta jim to procházelo bez většího zájmu médií. Temnému zákoutí českého internetu se nyní věnuje nový dokument V síti. Poukazuje na jeho odpornost, ale také až příliš snadnou proniknutelnost do spárů čirého zla.

Doporučeno
„Ukážu ti mé přirození.“ Do kin se blíží český film o predátorech, kteří píší dětem na internetu „Ukážu ti mé přirození.“ Do kin se blíží český film o predátorech, kteří píší dětem na internetu 28. ledna 2020 11:33

Vít Klusák je pozoruhodný filmař. V roce 2004 se mu povedlo upozornit na masivní vliv reklam a „českého hypermarketového chování“ snímkem Český sen, drolící se tuzemskou společnost pak zachytil v dokumentech Hledá se prezident a Matrix AB, přičemž předloni zaujal kontroverzní sondou do duše prostého neonacisty z Prostějova ve Světu podle Daliborka.

Novým filmem zachází společně s Bárou Chalupovou ještě dál. Pronikají totiž do pokojíčků dvanáctiletých dívek. Právě tam, ve zdánlivě nedotknutelném světě oblíbených plyšáků, růžových stěn a plakátů s oblíbenými idoly, se děti chytají do nebezpečné sítě internetových predátorů.

Domů
Sdílet
Diskuse