Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2020 16:49
Čas čtení 0:48
Jakub Paulík

Olympijské hry 2020 mohou být kvůli koronaviru posunuty či zrušeny. Rozhodnutí však zatím nepadlo

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vše zřejmě záleží na tom, jak se virus bude šířit dál.

Nový koronavirus SARS-CoV-2 může způsobit zpoždění Olympijských her 2020 v Tokiu. Ty jsou oficiálně plánované na 24. červenec až 9. srpen, ale hrozí, že by se přesunuly až na závěr roku, píše Daily Mail.

Ministr Seiko Hashimoto si myslí, že smlouva, kterou mají podepsanou s Mezinárodním olympijským výborem, jim povoluje případné prodlení. Kontrakt totiž Japonce zavazuje k uspořádání her v roce 2020. O přesném datu se v ní ale nepíše, což se dá interpretovat tak, že si země bude moci dovolit zpoždění.

Důvod k odložení je jasný. Testování her muselo být kvůli rozšířenému koronaviru zrušeno. V zemi se má aktuálně nacházet přibližně 980 pacientů nakažených novým koronavirem.

Doporučeno
Koronavirus v Česku. Počet nakažených může ještě vzrůst, neexistují signály o epidemii Koronavirus v Česku. Počet nakažených může ještě vzrůst, neexistují signály o epidemii 3. března 2020 9:02
Domů
Sdílet
Diskuse