Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2020 14:19
Čas čtení 1:24
Vojtěch Vanda

Dominik Feri citoval člena krizového štábu, že plošné nošení roušek skončí 17. května. Hamáček toto tvrzení odmítl (Aktualizováno)

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zrušení plošného nošení roušek oznámil člen krizového štábu Roman Šmucler, jehož slova sdílel poslanec TOP 09 Dominik Feri skrze sociální sítě. Příspěvek ale musel nahradit jiným, ve které zrušení opatření popírá ministr vnitra Hamáček.

Aktualizace (14:45)

Poslanec za TOP 09 Dominik Feri ze svého Instagramu stáhl oznámení, podle kterého měla být plošná povinnost nosit roušky zrušena už 17. května. Příspěvek nahradil novým, ve kterém cituje ministra vnitra Jana Hamáčka. Podle něj žádné takové rozhodnutí nepadlo.

Doporučeno
Povinná maturita z matematiky nebude, rozhodli poslanci Povinná maturita z matematiky nebude, rozhodli poslanci 6. května 2020 11:56

„(Na zrušení plošného nošení roušek) se dohodl ústřední krizový štáb. Dál by se nosily například v MHD a patrně i např. v restauracích a školách,“ stálo v popisku původního obrázku na Instagramu, který Feri sdílel. Více informací k příspěvku nesdělil.

Vzápětí jej však stáhl a sdílel nový, ve kterém stálo, že ministr vnitra Hamáček takové rozhodnutí odmítá„Ústřední krizový štáb podle něj žádné rozhodnutí nepřijal,“ doplnil opoziční poslanec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Ústřední krizový štáb podle něj žádné rozhodnutí nepřijal

Příspěvek sdílený Dominik Feri (@choco_afro),

Stejné sdělení sdílel ministr na svém Twitteru. „Tato věc je v kompetenci ministerstva zdravotnictví a (ústřední krizový štáb) se řídí jeho mimořádným opatřením. Nošení roušek nemá vazbu na trvání nouzového stavu,“ přidal Hamáček a označil v něm člena štábu  Romana Šmuclera, který je původcem informace.

Doporučeno
Protilátky proti koronaviru nemají skoro žádní Češi, ukázala studie kolektivní imunity Protilátky proti koronaviru nemají skoro žádní Češi, ukázala studie kolektivní imunity 6. května 2020 11:10

Ten se totiž o výsledcích dnešního jednání štábu podělil se sledujícími jeho profilu. „Moje malá vítězství – plošné nošení roušek skončí s nouzovým stavem! Udělal bych to dříve, ale je to zkrácení,“ napsal. Později však doplnil, že ústřední krizový štáb řešil konec plošného stavu, ale že samotné ukončení musí schválit někdo jiný. Osobně to prý neovlivní.

Doporučeno
Ministr zahraničí Tomáš Petříček měl nehodu v taxi, řidič nepřežil Ministr zahraničí Tomáš Petříček měl nehodu v taxi, řidič nepřežil 6. května 2020 14:35

Povinnost plošně nosit roušku zavedla vláda 18. března spolu s vyčleněným nákupním časem pro seniory. Náhlé rozhodnutí zrušit plošné nošení roušek by bylo překvapením, i vzhledem k tomu, že náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v rozhovoru pro Právo z 19. dubna uvedl, že se roušky budou určitě nosit měsíce

Domů
Sdílet
Diskuse