Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2020 11:16
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

Česko čeká týden tropického počasí

NEWS
Uložit Uložené

Podle meteorologů bude minimálně do poloviny příštího týden jasno s minimem oblaků a teplotami kolem třiceti stupňů.

Češky a Češi se v následujících dnech mohou připravit na tropické počasí. Minimálně do poloviny příštího týdne by mělo každý den být kolem 30 stupňů Celsia a minimum oblačnosti. Vychází to z dlouhodobé předpovědi ČHMÚ.

Poprvé v letošním létě se tak můžeme připravit na delší období stabilního počasí s vyššími teplotami. Ve čtvrtek má podle meteorologů přes den být jasno až skoro jasno s teplotami mezi 25 až 29 stupni, v pátek stoupne teplotní maximum na 31 stupňů a v sobotu až na 32. V noci budou během následujícího týdne teploty kolísat mezi 11 až 18 stupni Celsia.

Minimálně do příštího čtvrtka bude jasno až polojasno každý den. Zejména na horách odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle objevit přeháňky nebo bouřky.

Český hydrometeorologický ústav zatím nevydal žádná varování ohledně případného zvýšeného nebezpečí požárů. K pátku zatím varuje před vysokými teplotami v Ústeckém, Jihomoravském a částečně Libereckém kraji

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00
Domů
Sdílet
Diskuse