Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 16:30
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Od pátku nás čekají další opatření proti koronaviru

NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ačkoliv se situace kolem koronaviru v létě zlepšila, od září Česko opět trhá rekordy v počtu nakažených. Nyní ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil, že od pátku vstoupí v platnost další koronavirová opatření.

Nová opatření se dle tiskové konference Ministerstva zdravotnictví ČR budou týkat především vnitřních akcí, na které od pátku nebude možné prodávat vstupenky na stání. Kultura nyní zažívá nešťastné období a s nástupem zimy, kdy nebude možné pořádat venkovní akce, může být pro mnoho pořadatelů toto nařízení likvidační. Vyloučeno v tuto chvíli není ani opětovné uzavření škol.

Doporučeno
Hygiena nestíhá nápor, do karantény tě nově pošle SMS Hygiena nestíhá nápor, do karantény tě nově pošle SMS 16. září 2020 14:22

Budeme muset přijmout další opatření, a to pravděpodobně od pátku. Týkat se budou hromadných akcí. Nebude možné prodávat nadále vstupenky na stání na hromadné akce, vždy bude muset být místo k sezení, oznámil Adam Vojtěch ve středu v Poslanecké sněmovně a doplnil: „Jde o akce, kde se podle našich informací nakazí velké množství lidí.

Zastavit aktuální nárůst počtu nakažených je podle ministra nyní hlavním cílem a právě omezení pořádní kulturních akcí, oslav a svateb, by tomu mělo pomoci. Detaily a konkrétnější představu o pořádání vnitřních hromadných akcí by měl Adam Vojtěch představit ve čtvrtek na tiskové konferenci, která byla kvůli jednání v Poslanecké sněmovně odložena. 

Domů
Sdílet
Diskuse