Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 18:29
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Mladík odsouzený za krádež pěti housek se na svobodu nepodívá. Stráví 18 měsíců za mřížemi

NEWS
Uložit Uložené

Mladý muž bez domova, který v době nouzové stavu odcizil pět housek, nedostane prezidentskou milost.

V době nouzového stavu krádež vytrestala mladého muže z Brna, který v obchodě odcizil pět housek. Za tento čin, za který by nebýt vyhlášení nouzové stavu dostal maximálně pokutu, byl odsouzen na 18 měsíců ve vězení. Ihned po tomto rozsudku se na internetu mezi lidmi strhla vlna nevole a nadějí pro odsouzeného bez domova bylo udělení prezidentské milosti. Ministerstvo spravedlnosti však podle Twitteru ČT jeho žádost zamítlo a Brňan si bude muset odsedět celý trest.

Doporučeno
Čech ukradl pár housek, soud ho poslal do vězení na 18 měsíců. Mladík bez domova doplatil na nouzový stav Čech ukradl pár housek, soud ho poslal do vězení na 18 měsíců. Mladík bez domova doplatil na nouzový stav 8. července 2020 6:32

Odsouzený Lukáš Kalina se souhrou nešťastných událostí dva měsíce před činem ocitl na ulici, bez střechy nad hlavou a do obchodu dle jeho slov nepřišel s úmyslem krást. V průběhu nákupu si uvědomil, že je to již šestatřicet hodin od doby, kdy měl poslední jídlo a na housky neměl dostatečné množství peněz. Lupu si moc dlouho neužil, protože ho vzápětí chytili pracovníci bezpečností služby a kontaktovali policii.

Ačkoliv se trest za krádež pěti housek může zdát až příliš vysoký, soud musel zohlednit také fakt, že mladík byl již několikrát trestaný a v době činu se nacházel v podmínce. Okresní soud v Brně neobměkčil ani zdravotní stav obžalovaného, který trpí schizofrenií. Naděje na prezidentskou milost se mladíkovi rozplynula ve středu odpoledne, kdy ministerstvo spravedlnosti zamítlo jeho žádost o předčasné propuštění.

Domů
Sdílet
Diskuse