Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. října 2020 7:30
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

V Česku v pátek přibylo rekordních 8 618 nakažených. V nemocnicích už je skoro 1 900 pacientů s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví.

Během pátku bylo onemocnění covid-19 v České republice potvrzeno u 8 618 osob. To je zdaleka nejvíce za celou dobu pandemie – předchozí rekord byl překonán o více než 3 tisíce.  V tuto chvíli je u nás podle dat ministerstva zdravotnictví 55 296 aktivních případů. Celkově se v Česku nakazilo skoro 110 tisíc lidí, z toho přibližně půlka se již vyléčila.

Rekordní byl také denní přírůstek nově nakažených v Praze, kde se včera potvrdilo 1 386 případů.

Doporučeno
PŘEHLED: Toto jsou všechna aktuálně platná opatření PŘEHLED: Toto jsou všechna aktuálně platná opatření 9. října 2020 12:00

V posledních týdnech rapidně roste také v celém Česku počet hospitalizovaných pacientů. Těch je už 1 983, z toho 413 lidí se nachází ve vážném stavu. Počet obětí denně přibývá po desítkách, jen od pondělí u nás tento týden zemřelo přes 100 osob. Dohromady u nás v souvislosti s koronavirem zemřelo 905 lidí.

V Česku v pátek přibylo rekordních 8 618 nakažených. V nemocnicích už je skoro 1 900 pacientů s covidem-19
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Vzhledem ke zhoršené epidemiologické situaci byl v posledních dnech představen nový balíček restrikcí, které se týkají kultury, sportu, škol i volnočasových aktivit. Kompletní přehled si můžeš přečíst v našem článku, kde jsme všechna aktuální nařízení shrnuli.

Premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Roman Prymula navíc pohrozili, že pokud lidé nebudou nařízení dodržovat, přijde úplný lockdown.

Domů
Sdílet
Diskuse