Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 8:28
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Žárlivost je choroba, která dělá z lidí majetek. Dopouští se jí více muži, nebo ženy?

PODCASTY LOVE IS ON THE AIR
Uložit Uložené

Máme pro tebe nový díl podcastu Love is on the air.

Odebírej nás na Spotify

Žárlivost je zřejmě přirozená lidská vlastnost, i přesto však může ve vztahu napáchat nemalé škody. Každý z nás ji zřejmě někdy cítil a mnozí by pravděpodobně rádi věděli, jak se s takovými pocity vypořádat. Tomuto tématu se podívali blíže na zoubek moderátoři našeho pravidelného podcastu Love is on the air, kde se žárlivosti věnujeme.

Doporučeno
Kdo nežárlí, nemiluje. Je tomu tak? A opravdu žárlí více ženy? Kdo nežárlí, nemiluje. Je tomu tak? A opravdu žárlí více ženy? 14. října 2020 8:04

Do jaké míry je žárlivost zdravá a kdy už se začíná jednat o chorobu, která dělá z lidí majetek? Žárlí více muži, nebo ženy? Proč k těmto pocitům vlastně dochází? A jak člověk může svoji vlastní žárlivost překonat? I to jsou palčivé otázky, na které se snažíme najít odpověď. 

Tématu žárlivosti jsme se obšírně věnovali i v tomto článku, v němž se oslovili i odborníky, kteří se s námi podělili o svůj pohled na toto téma. „Důvodem může být vlastně cokoliv. Ale hlavní příčinou je chtíč a touha něco/někoho vlastnit. Nejhorší je, že žárlivost vede k nenávisti,“ řekl nám MUDr. Jan Šnajdr. Moderní doba protkaná sociálními sítěmi tomuto chování ještě navíc dopomáhá.

Ty už se ale pohodlně usaď a užij si novou epizodu, ve které na tebe jako obvykle čeká řada cenných rad i porce humoru. Přejeme příjemný poslech!

Domů
Sdílet
Diskuse