Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2020 10:48
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Prymula: Čekají nás minimálně tři týdny, kdy budou narůstat počty nemocných

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V pátek dopoledne se uskutečnila další tisková konference, na které Roman Prymula informoval o vývoji epidemie koronaviru.

Situace v České republice se zhoršuje každým dnem, jen za čtvrtek přibylo 9 721 pozitivně testovaných. Podle webu Ministerstva zdravotnictví muselo být hospitalizováno již 2 920 lidí a kvůli hrozícímu kolapsu nemocnic by se měla v sobotu začít stavět provizorní polní nemocnice v pražských Letňanech. K vývoji pandemie se v pátek dopoledne na tiskové konferenci vyjádřil ministr zdravotnictví Roman Prymula, který varoval, že následující tři týdny budou počty nemocných narůstat.

Doporučeno
V Česku přibývá již kolem 10 tisíc nakažených denně V Česku přibývá již kolem 10 tisíc nakažených denně 16. října 2020 7:50

Podle Romana Prymuly je jedním ze základních cílů publikovat veškerá data, která má vláda k dispozici. „V tuto chvíli publikujeme obrovský set dat, který tady nikdy historicky nebyl k žádné chorobě. Nebráním se vůbec tomu, abychom publikovali opravdu všechno, o co bude zájem,“ okomentoval tento krok. 

Domů
Sdílet
Diskuse