Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 18:54
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Americká politička při protestu omylem vykřikla heslo „Heil Hitler!“

NEWS
Uložit Uložené

Později se omluvila za špatný příměr. Prý měla na mysli „Mein Führer“.

Oči mnoha uživatelů internetu se upnuly na Leticiu Remauro poté, co při prosincových protestech zvolala heslo: „Heil Hitler!“ Video z demonstrace v pondělí zveřejnil na svém Twitteru jeden z reportérů NY1 a na Remuro se ihned strhla vlna kritiky. Americká kandidátka do čela newoyrské městské části Staten Island se následně omluvila a dodala, že se jednalo o nesprávnou analogii.

Doporučeno
Víme, jak bude vypadat rezervační systém na očkování Víme, jak bude vypadat rezervační systém na očkování 14. ledna 2021 12:14

Politička Leticia Remauro se 2. prosince zúčastnila protestu proti omezením, která se  odvíjí od epidemie koronaviru. Ta se konala před podnikem Mac's Public House a tavernou na Staten Islandu. V průběhu demonstrace se přesunula k policejní hlídce, která na shromáždění dohlížela a prohlásila, že je tam proto, aby se „postavila za naše právo, za daně, z nichž jsou placeni například právě i policisté, kteří jen dělají svoji práci a občas prostě musí říct ‚Heil Hitler‘, s tímto krokem nesouhlasím.

Domů
Sdílet
Diskuse