Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 18:11
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Po ledovce přijde další silný mráz, který zachvátí celou republiku, varuje ČHMÚ

ZAJÍMAVOSTI ČESKO ČHMÚ
Uložit Uložené

Připrav se na další nadílku!

Zima o sobě dává pořádně vědět. Pokud jezdíš do práce autem, víš, že se vyplatí si přivstat, abys veškerou námrazu dostal pryč. Pravé zimní počasí ale nekončí, naopak. Český hydrometeorologický ústav počítá se silným mrazem v rámci celé republiky, pro nějž vydal i nízký stupeň nebezpečí. K němu se také během zítřka připojí další sněžení.

Doporučeno
Ledovka dnes bude nejhorší v těchto krajích. Přijde silné ochlazení, informuje ČHMÚ Ledovka dnes bude nejhorší v těchto krajích. Přijde silné ochlazení, informuje ČHMÚ 7. února 2021 19:44

Letos je zima opravdu zimou a to se jen tak nezmění. Podle informací z webu ČHMÚ nás totiž v nejbližších hodinách čeká silné ochlazení. V rámci celé České republiky můžeme počítat s minimální teplotou, která klesne až k − 12 °C.

Nízký stupeň nebezpečí byl dokonce v úterý dopoledne vydán pro Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Platit bude od středy od 15:00 do čtvrtka do rána.

Doporučeno
Městská policie vyhnala z Petřína sáňkaře a lyžaře. Magistrát poté vyznačil, kde se sáňkovat smí Městská policie vyhnala z Petřína sáňkaře a lyžaře. Magistrát poté vyznačil, kde se sáňkovat smí 9. února 2021 17:11

Nicméně vzápětí vydal ústav další výstrahu před silným mrazem, která se však vztahuje na celé území republiky. Začíná platit od čtvrteční 22. hodiny až do odvolání.

 
čhmú výstraha
Zdroj: ČHMÚ

Další výstraha, která se týká nové sněhové pokrývky, začne platit ve středu od 15 hodin a skončí ve čtvrtek v 6 hodin ráno. Až 10 cm nového sněhu se totiž očekává v Jihomoravském, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Domů
Sdílet
Diskuse