Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2021 8:10
Čas čtení 4:00
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola: Ďatelinka je dlouhej, mladej, hladovej. Určitě mě může ohrozit

Karlos Vémola: Ďatelinka je dlouhej, mladej, hladovej. Určitě mě může ohrozit
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

V sobotu večer započne další velký turnaj. Budeš při tom?

Další velkolepá MMA událost v podání domácí organizace Oktagon MMA už buší na dveře. Dnes večer se totiž proti sobě na turnaji Oktagon 22 v hlavním zápase večera postaví Karlos Vémola se slovenským talentem Milanem Ďatelinkou, který má možnost odejít domů s uvolněným pásem šampiona střední váhy (do 84 kilogramů).

Majitelem tohoto opasku byl až do pátku český „Terminátor“, ten však o 0,6 kg nesplnil váhový limit a titul mu byl v souladu s pravidly vedením organizace odebrán. Nebude mu patřit, ani když Ďatelinku porazí, naopak slovenský „Mr. Comeback“ se v případě výhry šampionem stane, jelikož on váhový limit splnil.

Doporučeno
VIDEO: Jak reagoval Karlos „Terminátor“ Vémola na odebrání titulu šampiona? VIDEO: Jak reagoval Karlos „Terminátor“ Vémola na odebrání titulu šampiona? 26. března 2021 18:41

Spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda v našem rozhovoru uvedl, že tato bitva podle něj bude „velmi dynamická, intenzivní a plná emocí“. Přestože je zápas vypsán na pět pětiminutových kol, Pavol Neruda se domnívá, že boj nebude trvat déle než dvě nebo tři kola. Zda se jeho slova naplní, se dozvíme již večer

Prohlédni si fotografie z vážení

oktagon váženíoktagon váženíoktagon váženíoktagon vážení
Zobrazit galerii
(12)

Kromě dvojice hlavních protagonistů však na fanoušky smíšených bojových umění čeká dalších devět atraktivních přestřelek. Celý galavečer odstartuje MMA premiéra Tadeáše „Mawara“ Růžičky, zkušeného postojáře a šampiona projektu Oktagon Underground, kterému se v kleci postaví polský bojovník David Kareta. Ten už má na kontě dvě MMA výhry a v obou případech soupeře ukončil na zemi, uvidíme tedy, jak si s ním „Mad Warrior“ dokáže poradit.

O začínající MMA kariéře jsme si s Růžičkou popovídali v nedávném rozhovoru, kde jsme mimo jiné probrali i jeho dosud nejtvrdší zápas kariéry nebo jeho největší kariérní sny. Celý rozhovor si můžeš přečíst zde.

Doporučeno
Z ulice na vrchol: Vycházející hvězda Oktagonu MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička si klade velké cíle (Rozhovor) Z ulice na vrchol: Vycházející hvězda Oktagonu MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička si klade velké cíle (Rozhovor) 25. února 2021 12:46

V rámci prelims uvidíme taky zápasy Polívka vs. Tomczak, Bartl vs. Mokrý a na zajímavou podívanou láká také souboj Roba Pukače s „Králem Severu“ Jan Malachem.

Hlavní kartu pak otevře střet Ondřeje Rašky s Pavlem Salčákem. Ti spolu měli bojovat už před rokem, ale kvůli koronaviru jejich zápas několikrát změnil termín. Oba na tento den čekali dlouho, a teď je konečně tady. Následovat bude bitva Tomáše Fialy, který poměří síly s debutantem Ondřejem Petráškem, bratrem populárního Miloše Petráška.

Základní informace o turnaji Oktagon 22
Kdy: Sobota 27.3.2021 od 18:00
Kde: Živě na Oktagon.tv, turnaj proběhne v brněnské Zoner Boby Hall bez přítomnosti diváků
Hlavní hvězdy turnaje: Vémola, Ďatelinka, Lohoré, Szabová, Růžička a další.

Milovníci bojových sportů se mohou těšit mimo jiné taky na bývalou bojovnici UFC Lucii Pudilovou, která prokázala velkou odvahu a nabídku na zápas přijala jen několik dní před konáním turnaje. Stát proti ní bude zkušená Finka Maiju Suotama, trenér Lucie Pudilové Ilja Škondrič však věří, že si jeho svěřenkyně připíše další cennou výhru. Má totiž za sebou měsíční kemp a dle slov Škondriče je ve skvělé formě. Z předzápasové karty byl boj navíc posunut na hlavní předzápas večera.

Nejedná se však o jediný ženský zápas turnaje. Slovenskou bojovnici a vítězku reality show Oktagon Výzva 4 Lucii Szabovou totiž prověří Řekyně Cristina Netza. Podaří se jí domácí hvězdu pokořit, nebo se bude „Silent Killer“ radovat z další výhry? To zjistíme už brzy.

Kompletní zápasová karta

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jedním z největších taháků ovšem zaručeně bude očekávaný duel Alexe Lohorého, který ve svém třetím zápase v Oktagonu bude bojovat s Tato Primerou, přemožitelem Gábora Borárose. Oproti tomu Lohoré na svou první výhru na půdě Oktagonu stále čeká. Dočká se?

Turnaj Oktagon 22 však bohužel postihlo i pár ztrát, soupeř talentovaného Jakuba Tichoty se totiž zranil a nepodařilo se za něj najít náhradu. Odpadl také soupeř famózního Javida Basharata, který si tak na prodloužení své šňůry výher bude muset počkat.

Redakce REFRESHERu před několika dny oslovila oba aktéry hlavního zápasu, kterých jsem se ptali například na přípravu. Její část absolvoval Karlos Vémola v Polsku a výsledek si pochvaluje. Tamní trenéři mu dokonce pomáhali se strategií.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96279 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse