Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 18:41
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Jak reagoval Karlos „Terminátor“ Vémola na odebrání titulu šampiona?

VIDEO: Jak reagoval Karlos „Terminátor“ Vémola na odebrání titulu šampiona?
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

„Neprošel jsem si tímto peklem proto, abych prohrál. A fakt jsem prošel peklem,“ říká Vémola.

Hlavní zápas sobotního turnaje Oktagon 22 dnes ráno postihla nepříjemná komplikace. Dosavadní šampion střední váhy Karlos Vémola totiž nesplnil stanovený váhový limit do 84 kilogramů (přesáhl jej o 0,6 kg) a doktor mu nedovolil dále hubnout.

Kvůli tomu byl českému „Terminátorovi“ v souladu s oficiálními pravidly titul odebrán a domů s ním v sobotu bude moci v případě výhry odejít pouze slovenský talent Milan Ďatelinka, který váhu splnil. Kromě toho bude Vémolovi stržena část výplaty, kterou automaticky dostane jeho soupeř.

Doporučeno
Karlos Vémola přichází o pás šampiona organizace Oktagon MMA. Souboj s Ďatelinkou ale proběhne Karlos Vémola přichází o pás šampiona organizace Oktagon MMA. Souboj s Ďatelinkou ale proběhne 26. března 2021 13:50

Díky novému videu z dílny organizace Oktagon MMA nyní mají fanoušci smíšených bojových umění také možnost podívat se na to, jak oba protagonisté reagovali na rozhodnutí vedení. Ďatelinka mimo jiné znovu zopakoval, že se vzniklou situací nemá problém, což ostatně konstatoval i hned po samotném vážení, kde uvedl, že překročení váhového limitu ze strany soupeře pro něj není důvodem zápas odmítnout.

Karlos Vémola špatné zprávy o ztrátě titulu vzal sportovně. „It is, what it is. (...) Situace je taková, že jsem neudělal váhu, a když jsou takový pravidla, tak takový jsou pravidla,“ konstatoval. Soupeři zároveň vzdal respekt za to, že zápas vzal. 

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

O své výhře však Vémola nemá pochybnosti „Jestli je to o titul, nebo není o titul, je úplně jedno. Všichni vědí, že v Oktagonu je jenom jeden král,“ dodal. „Neprošel jsem si tímto peklem proto, abych prohrál. A fakt jsem prošel peklem,“ uzavřel Vémola.

Domů
Sdílet
Diskuse