Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2021 9:02
Čas čtení 1:20
Adam Smeták

Našel se nový důkaz o Babišově spolupráci s StB. Premiér byl podle něj získán na základě dobrovolnosti

Našel se nový důkaz o Babišově spolupráci s StB. Premiér byl podle něj získán na základě dobrovolnosti
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér Andrej Babiš se již 9 let soudí o to, zda byl ve svazcích StB veden vědomě či proti své vůli.

Premiér Andrej Babiš dlouhodobě navzdory důkazům popírá, že by v totalitním Československu působil jako agent Státní bezpečnosti. Nyní se ale po letech našla ve slovenském archivu statistická karta, která je tak dalším písemným důkazem, který potvrzuje rozhodnutí slovenského Krajského soudu v Bratislavě, jenž už dříve uvedl, že český premiér byl jako agent veden oprávněně.

Premiér dlouhodobě tvrdí, že se ke spolupráci s komunistickou tajnou policií vědomě nezavázal.  Jeho slovům odporují nejen materiály StT, ve kterých je zmiňován jako agent, ale i nový důkaz, který se podařilo získat serveru Seznam Zprávy. Jde o statistickou kartu StB, která se našla ve slovenském Ústavu paměti národa (ÚPN).

Doporučeno
Babiš se pustil do Pirátů kvůli migrantům. To říká agent StB, odvětil Bartoš Babiš se pustil do Pirátů kvůli migrantům. To říká agent StB, odvětil Bartoš 12. března 2021 18:18
Domů
Sdílet
Diskuse