Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 15:30
Čas čtení 2:12
Adam Smeták

PŘEHLED: Putin slaví výročí a chystá se rozvolnění. Toto jsou nejdůležitější události tohoto týdne

PŘEHLED: Putin slaví výročí a chystá se rozvolnění. Toto jsou nejdůležitější události tohoto týdne
Zdroj: TASR – Michal Svítok
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Den matek, plán rozvolnění, nová Fabie nebo soudní Fortnite vs. Apple. Toto jsou klíčové události nynějšího týdne.

Přinášíme ti přehled toto nejdůležitějšího, co se má odehrát v nadcházejícími týdnu. Kulturní, sportovní a politické události, akce, klíčové tiskové konference nebo významné dny ti shrneme už nyní, ať víš, na co se připravit.


PONDĚLÍ (3. 5. 2021)

  • Ode dneška můžeš do kadeřnictví či kosmetických salonů. Ovšem jen za dodržení přísných podmínek. Více o nových opatřeních píšeme ZDE.
  • Do škol se vrací druhé stupně v sedmi krajích Česka. Konkrétně v Praze, Středočeském kraji, Plzeňském kraji, Karlovarském kraji, Libereckém kraji, Královéhradeckém kraji a v Pardubickém kraji. Ve jmenovaných krajích se vrací také děti do mateřských školek.
  • Zhruba v 16:00 bude mít tiskovou konferenci Vláda ČR. Očekává se, že kabinet projedná pravidla pro volnočasové aktivity dětí s ohledem na epidemii nemoci Covid-19. Jednat by se mělo i o stavbě části Pražského okruhu či vydání usnesení o testování ve firmách a na úřadech v průběhu celého června.
  • Oslavíme Mezinárodní den svobody tisku. Ten si připomínáme od roku 1993 a přijala jej OSN jako vzpomínku na 3. května 1991, kdy byla přijata Windhoekská deklarace pro nezávislá, svobodná a pluralistická média v Africe a na celém svět
  • Začne soudní proces Epic vs. Apple. Společnost stojící za hrou Fortnite žaluje technologického giganta kvůli údajnému porušení antimonopolních zákonů.
  • Po více než půl roce se pro návštěvníky otevře areál Pražského hradu. U vstupů bude probíhat pouze namátková kontrola policie.
Doporučeno
Rozvolňování od 3. května: Můžeš navštívit kadeřníka nebo kosmetický salón, do škol se vrátilo více žáků Rozvolňování od 3. května: Můžeš navštívit kadeřníka nebo kosmetický salón, do škol se vrátilo více žáků 3. května 2021 11:09

ÚTERÝ (4. 5. 2021)

  • V 19:00 představí Škoda Auto čtvrtou generaci populární Fabie.
  • Za speciálního režimu se opět otevře Muzejní komplex Národního muzea (Historická a Nová budova), včetně výstavy Sluneční králové. Ta potrvá do 6. června letošního roku.
  • Otevírat se budou i další muzea. Například Muzeum v Benátkách nad Jizerou či Krkonošská muzea.
Domů
Sdílet
Diskuse