Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2021 v 9:00
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

Aktuální počet nakažených: Denní přírůstky dále klesají, v sobotu přibylo 152 případů

Aktuální počet nakažených: Denní přírůstky dále klesají, v sobotu přibylo 152 případů
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Ukončené očkování má v současnosti přes 1,7 milionu osob.

Z nově zveřejněných údajů na stránce ministerstva zdravotnictví vyplývá, že pandemie je i nadále na ústupu a denní přírůstky nakažených stále klesají. Během soboty bylo hygieniky potvrzeno 152 případů nákazy – pro porovnání minulou sobotu to bylo 222 a sobotu předtím 333 případů. 9 ze 152 nových případů bylo potvrzeno ve věkové skupině nad 65 let.

Za posledních sedm dní na sto tisíc obyvatel připadá 22 případů.

Doporučeno
Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí 3. června 2021 v 16:25

Stejně tak klesá i počet hospitalizovaných pacientů. Aktuálně se v nemocnicích nachází 295 osob s covidem-19, přičemž 48 lidí je ve vážném stavu. V sobotu podle aktuálních dat v souvislosti s koronavirem zemřel jeden člověk, celkové statistiky obětí se zvedly na 30 159.

V Česku bylo dosud vykázáno dohromady již více než 5,8 milionu očkování. Za včerejší den vakcinační dávku obdrželo bezmála 50 tisíc lidí. Ukončené očkování má v současnosti přes 1,7 milionu osob. 

Domů
Sdílet
Diskuse