Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2021 v 17:55
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Důchodová kalkulačka: Vypočítej si, jaký důchod tě čeká ve stáří

Důchodová kalkulačka: Vypočítej si, jaký důchod tě čeká ve stáří
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Aplikace sice bude v plném provozu až od 1. září, ale důchod si můžeš vypočítat již nyní.

O nové kalkulačce na výpočet důchodu jsme tě už informovali, avšak podle dnešního tweetu ministryně práce o sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) by aplikace, pomocí které zjistíš, kolik peněz ve stáří dostaneš, konečně měla fungovat bez větších komplikací. Oficiální uvedení kalkulačky do provozu je pak naplánováno na 1. září.

Doporučeno
Vypočítej si důchod: Stát spustil aplikaci, v níž si můžeš spočítat, jaký důchod tě čeká Vypočítej si důchod: Stát spustil aplikaci, v níž si můžeš spočítat, jaký důchod tě čeká 12. července 2021 v 11:19

Jaký by byl momentálně váš důchod? Vyzkoušejte novou Důchodovou kalkulačku IDA. IDA funguje online na ePortálu ČSSZ, stačí se přihlásit pomocí elektronické identity nebo přes datovou schránku,“ tweetla Jana Maláčová (ČSSD).

Jak se přihlásit?

Do aplikace se musíš přihlásit pomocí e-identity nebo datové schránky, avšak my ti doporučujeme první variantu, která je snadná a rychlá.  I u elektronické identity si můžeš vybrat hned z několika možností, od mobilního klíče eGovernment, přes eObčanku až po bankovní identitu, která je nejsnazší a zvládne ji opravdu každý. Tvůj účet u České správy sociálního zabezpečení si tak automaticky načte data z tvého bankovního účtu a sám získá potřebné informace, na základě kterých ti vypočítá starobní důchod.

Následně se ti otevře stránka, na níž uvidíš svoje jméno, příjmení, datum narození a místo narození, kterou stačí potvrdit a přesunout se dál. V posledním kroku už pak pouze vyplníš rodné číslo, datum narození a ženy navíc uvedou počet dětí a je to. Pak už jenom klikneš a výsledek, který tě pravděpodobně nepotěší, je na světě. 

Doporučeno
Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás 22. července 2021 v 10:30
Domů
Sdílet
Diskuse