Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2021 16:58
Čas čtení 1:36
Radim Šlechta

Nemocnicím se plní kapacity. Kvůli covidu odkládají operace a nemají volná lůžka

Nemocnicím se plní kapacity. Kvůli covidu odkládají operace a nemají volná lůžka
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Šíření pandemie zásadně ovlivňuje provoz nemocnic. Řada z nich musela zrušit plánované zákroky a některé nemají dostatek volných lůžek pro pacienty bez nemoci covid-19.

Pandemie nemoci Covid-19 dále nabývá na síle. Jen za včerejšek přibylo více než 25 000 nově nakažených osob. S rychle se šířící nákazou se potýkají i nemocnice napříč celou republikou. Plánované zákroky musí kvůli nárůstu covid pozitivních pacientů odkládat a některé dokonce mají jen minimum volných lůžek.

To se týká i nemocnice Vyškov, která oznámila, že vyhlašuje stav krajní nouze. „Nemocnice jako poskytovatel zdravotní péče, vyčerpala všechny běžné, provozované i reprofilizované lůžkové kapacity a není již schopna vytvořit další kapacity,“ uvedl ředitel vyškovské nemocnice Zdeněk Horák.

Nemocnice Vyškov uvádí, že navýšila navýšila kapacitu intenzivních lůžek na 11 míst s umělou plicní ventilací pro pacienty s nemocí Covid-19, čímž zbyla jen dvě lůžka pro necovidové pacienty z celého vyškovského okresu na ARO a dvě lůžka na JIP. „V případě zaplnění všech lůžek nebude nemocnice schopna poskytnout pomoc dalšímu pacientovi, který by potřeboval umělou plicní ventilaci na jednotce intenzivní péče,“ uvádí Horák.

Domů
Sdílet
Diskuse