Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 16:15
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Neočkovaní šíří koronavirus třikrát více než očkovaní, ukazuje nová studie

Neočkovaní šíří koronavirus třikrát více než očkovaní, ukazuje nová studie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Takový výsledek je podle švýcarských expertů pozitivní.

Mnozí antivaxeři se stále ohánějí tím, že i očkovaní mohou roznášet koronavir, což je sice pravda, ale nová švýcarská studie poukázala na velký rozdíl. Experti zkoumali rozsáhlá data týkající se šíření koronaviru v zemi a z nich vyplynulo, že neočkovaní roznáší nebezpečný vir třikrát více než očkovaní, píše Švýcarská národní vědecká pracovní skupina covidu-19.

Doporučeno
„Vysoká nakažlivost omikronu může být předčasným dárkem k Vánocům, jenž ukončí pandemii,“ uvedl německý expert „Vysoká nakažlivost omikronu může být předčasným dárkem k Vánocům, jenž ukončí pandemii,“ uvedl německý expert 30. listopadu 2021 13:00

Ze studie vyplývá, že ti, kteří nebyli očkováni proti koronaviru, mají až třikrát vyšší pravděpodobnost, že v případě nákazy infikují další osoby. Experti tak pomohli švýcarské vládě s rozhodnutím, zda je nutné přeočkovat obyvatele třetí dávkou nebo ne, neboť data hovoří jasně.

Domů
Sdílet
Diskuse