Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2021 9:16
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Expartnerka Jeffreyho Epsteina se podílela na sexuálním zneužívání dívek. Soud ji uznal vinnou

Expartnerka Jeffreyho Epsteina se podílela na sexuálním zneužívání dívek. Soud ji uznal vinnou
Zdroj: Getty Images/Laura Cavanaugh
NEWS SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Ghislaine Maxwell hrozí, že za mřížemi stráví zbytek života.

Ghislaine Maxwell, expřítelkyně Jeffreyho Epsteina, byla soudem shledána vinnou, že zesnulému americkému finančníkovi napomáhala zneužívat nezletilé dívky. Provinila se v pěti ze šesti bodů obžaloby, kterým čelila. Nyní jí hrozí desítky let vězení. Informovala o tom světová média.

Doporučeno
Britská královna utrácí miliony za právníky svého syna. Ten čelí obvinění ze sexuálního zneužívání 17leté dívky Britská královna utrácí miliony za právníky svého syna. Ten čelí obvinění ze sexuálního zneužívání 17leté dívky 2. října 2021 18:31

Verdikt nad šedesátiletou Maxwell vznesla dvanáctičlenná porota v New Yorku po pěti dnech. Následoval po tom, co jako svědkyně vypovídaly čtyři ženy, které měl Epstein sexuálně zneužívat v letech 1994 až 2004.

Maxwell se mimo jiné provinila i v nejzávažnějším bode obžaloby, tedy sexuálním obchodování s nezletilými. Nyní jí hrozí desítky let za mřížemi

Dlouholetá spolupracovnice odsouzeného sexuálního delikventa Epsteina je ve vězení od července 2020, kdy byla obviněna z účasti na finančníkově zneužívání dospívajících dívek. Některým obětem bylo teprve čtrnáct let. Epstein spáchal sebevraždu v roce 2019, když čekal na soud kvůli obvinění z obchodování se sexem.

Právníci Maxwell během procesu tvrdili, že jejich klientka byla pouze obětním beránkem za zločiny Epsteina, kterého už soud potrestat nemůže. 

„Ghislaine Maxwell spáchala zločiny ruku v ruce s Jeffreym Epsteinem. Byla to dospělá žena, která přesně věděla, co dělá,“ řekla asistentka amerického prokurátora Alison Moe. Datum odsouzení Ghislaine Maxwell zatím nebylo stanoveno. Jedna z jejích právniček oznámila, že se proti rozsudku odvolá

Domů
Sdílet
Diskuse