Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2022 11:30
Čas čtení 11:44
Tereza Šnajdrová

S Andrejem Babišem nehodlám soupeřit, mně bohatě stačí, když ho porazím, říká kandidát na prezidenta Miloš Knor (Rozhovor)

S Andrejem Babišem nehodlám soupeřit, mně bohatě stačí, když ho porazím, říká kandidát na prezidenta Miloš Knor (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Miloše Knora
REFRESHER PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

S Milošem Knorem o nadcházejících prezidentských volbách, potenciálním souboji s Andrejem Babišem, současné politické situaci, koronaviru i očkování.

Volba prezidenta České republiky se uskuteční v lednu 2023 a oficiálních kandidátů je zatím několik. Jedním z těch, kteří už kandidaturu na post prezidenta republiky oficiálně oznámili, je i známý komik a moderátor Miloš Knor. Spolu s ním jsme hovořili o tom, proč se rozhodl kandidovat, na jaké voliče bude cílit, zda se nebojí souboje s potenciálním kandidátem Andrejem Babišem (ANO), ale také o tom, proč odsuzuje nošení roušek a respirátorů a proč by podle něj očkování proti koronaviru nemělo být povinné.

Doporučeno
Pavel Fischer: Andrej Babiš byl slabý premiér. Jeho kandidatura na Hrad mi přijde jako z blbého filmu (Rozhovor) Pavel Fischer: Andrej Babiš byl slabý premiér. Jeho kandidatura na Hrad mi přijde jako z blbého filmu (Rozhovor) 2. listopadu 2021 7:00

Mnozí vás znají především jako moderátora a komika. Proč jste se rozhodl kandidovat na post prezidenta České republiky?

Protože to nikdo jiný nechce udělat. Vůbec nepochybuji o tom, že tu máme mnoho povolanějších žen a mužů, kteří by se na to hodili lépe než já, ale myslím, že je načase, aby to zase dělal někdo, kdo tu s námi také reálně žije. Chci občanům nabídnout možnost, kterou naše Ústava umožňuje, i když s ní asi ústavodárce ani nepočítal, a tou je zvolit si prezidenta lidí, aby byla nastolena protiváha k vládnímu establishmentu, neboť vláda i parlament jsou již úplně odtrženi od reality běžných lidí.

V současné chvíli sbíráte podpisy, kterých potřebujete 50 tisíc. Už se k tomuto číslu blížíte?

Rád bych odpověděl, ale nemohu, protože jsme v zásadě teprve začali a můžu prozradit pouze to, že pár tisíc již máme. Konkrétní číslo neznám, neboť nám skoro každý den vznikne nějaké nové podpisové místo a na drtivé většině z nich archy stále leží. Těší mě, že ač spoustu lidí nemá žádnou provozovnu, tak si otevřeli podpisová místa třeba v kabelce nebo tašce, nosí archy s sebou, sbírají podpisy a posílají mi je domů. Dokonce máme neojedinělé případy, kdy někdo otevře podpisové místo u sebe doma, což je fantastické.

Miloš Knor
Zdroj: se souhlasem Miloše Knora
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109837 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Jaké hodnoty jsou pro Miloše Knora klíčové?
  • Jak hodnotí politiku prezidenta Miloše Zemana?
  • Co si myslí o protipandemických opatřeních?
  • Kde chce sehnat finance na prezidentskou kampaň?
Domů
Sdílet
Diskuse