Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2022 15:00
Čas čtení 1:49
Vojtěch Vanda

Thajský král si pořídil letadlo za půl miliardy dolarů. Nebudou mu chybět zlaté kohoutky

Thajský král si pořídil letadlo za půl miliardy dolarů. Nebudou mu chybět zlaté kohoutky
Zdroj: Lauren DeCicca/Getty Images
OSOBNOSTI THAJSKO
Uložit Uložené

Panovník Mahá Vatčirálongkón, který je znám pod jménem Ráma X., je bouřlivákem a kontroverzní postavou, žijící bohémským životem z peněz daňových poplatníků. Nově si pořídil zbrusu nový Boeing.

Thajský král Ráma X. si pořídil letadlo za půl miliardy dolarů (10,6 miliardy korun). Podle informací serveru německého deníku Bild se jedná o letadlo Boeing 777-300ER s názvem „Alongkorn“, což v překladu znamená „dobrý vládce“. Sériová výroba jednoho letounu stojí sama o sobě 375,5 milionů dolarů (7,95 miliardy korun), avšak luxusní dopravní prostředek je ještě vylepšen například zlatými kohoutky či obložením ze zlatého teakonu.

Doporučeno
Alžběta II. je na trůnu 70 let. Mladých Britů jsme se ptali, co by dělali na jejím místě Alžběta II. je na trůnu 70 let. Mladých Britů jsme se ptali, co by dělali na jejím místě 6. února 2022 16:30

Velmi kontroverzní panovník, jenž se momentálně zdržuje v německém Bavorsku, na sebe svou rozhazovačností už nejednou upozornil celý svět. Jeho posledním nákupem je dopravní letadlo Boeing 777-300ER. Letadlo měří 73,86 metru, dosáhne maximální rychlosti 920 km/h a uletí 12 000 kilometrů bez mezipřistání. To ale na něm stále není to nejzajímavější; Ráma X. si jej nechal ještě trochu vylepšit. To vše samozřejmě za peníze daňových poplatníků. 

Domů
Sdílet
Diskuse